Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Emniyet Müdür yardımcıları ve şube temsilcileri ile polis memurlarından oluşan bir heyet, Türk Polis Teşkilatı'nın

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Emniyet Müdür yardımcıları ve şube temsilcileri ile polis memurlarından oluşan bir heyet, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü nedeniyle Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yüksel, Emniyet Müdürü Çatalkaya başkanlığındaki heyetin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Polis teşkilatı yıl dönümlerinde kendisinin de çok duygulandığını ifade eden Yüksel, "Ben de aranızda bir süre görev yapan bir arkadaşınız olarak bu teşkilatı hep yüreğimde hissederim. Bu görev benim için çok anlamlıdır. Çocuklarıma bırakabileceğim en kıymetli hizmet madalyalarından bir tanesinin de bu teşkilatta görev yapmak olduğunu bilhassa ifade ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Ankara polisinin güvenlik hizmetlerini yürütürken etkin, verimli, süratli ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirten Yüksel, vatandaşların destekleriyle güvenlik hizmetlerinin daha da geliştirileceğine ve toplum destekli güvenlik hizmetleriyle de etkinliğin giderek artırılacağına inandığını vurguladı.

Türkiye'de demokrasinin gelişmesine polisin engel olduğuna dair beyanlar olduğuna işaret eden Yüksel, şunları kaydetti:

"Türkiye'de demokrasinin gelişmesine polisin engel olduğu gibi şu veya bu şekilde beyanlar esasen maksatlıdır. Çünkü onların istekleri ne Avrupa Birliği'ne katılmaktır ne demokrasinin gelişmesidir ne de hak ve özgürlüklerdir. hepimiz biliyoruz ki onların kafalarından geçen yegane şey, devleti güçsüz kılmak ve devleti yok etmekten ibarettir. Bunlar hep yıllardır izlediğimiz filmlerdir. Bu bakımdan siz hem yüreğinizle hem yaptığınız yeminle dayanağınız olan anayasa ve kanunlardan aldığınız güçle suçların önlenmesi, suçluların yakalanması ve nihayet adliyeye sevk görevlerini başarıyla yerine getiriyorsunuz."

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Çatalkaya da Ankara'da huzur ve güvenliğin sağlanmasında teşkilat olarak Vali Yüksel'in tecrübesini, varlığını ve desteğini hep yanlarında hissettiklerini ifade etti.

Çatalkaya, ziyaretin sonunda, Ankaralı polislere gösterdiği dikkatten ve sağladığı uyumlu çalışma ortamından dolayı Yüksel'e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: