Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü -Mersin Valisi Güzeloğlu: "Türk Polis Teşkilatı dünyanınen güçlü polis teşkilatlarından biri haline gelmiştir"

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Polis Teşkilatının dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini bildirdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Polis Teşkilatının dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini bildirdi.

Güzeloğlu, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Devletin temel görevleri arasında vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasının bulunduğunu belirtti.

Türk Polis Teşkilatının da, hayati derecede önemli olan bu görevi, devlet adına başarıyla yürüttüğünü ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Polislerimiz, büyük sorumluluk ve risk taşıyan çalışma şartlarıyla, nasıl bir fedakarlıkla milletimize hizmet ettiklerini de açıkça ortaya koymaktadır. Türk Polis Teşkilatı dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline gelmiştir. Tüm uluslararası camianın gıpta ile baktığı, halkımızın her fırsatta takdir ve övgü ile bahsettiği Türk Polis Teşkilatımızın, söz konusu üstün başarısını devam ettireceğine inancım tamdır. Milletin huzur ve güvenini sağlamanın yanında, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan polis teşkilatı, gerektiğinde canını feda edip şehit olmayı göze alarak milletin övünç kaynağı olmaktadır."

Reklam
Reklam

Güzeloğlu, açıklamasında ayrıca Mersin Emniyet Müdürlüğünün önleyici kolluk, toplum destekli polislik ve sosyal projelerde başarılı çalışmalara imza attığını vurguladı.

-Diğer mesajlar-

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız da, büyük bir özveri ve üstün bir çalışma azmi sergileyerek milletin, huzur ve güvenliğini sağlayan Türk polisinin güç şartlarda görev yaptığını unutmamak gerektiğini bildirdi.

Türk polisinin gücünü halktan ve kanunlardan aldığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Türk polisi görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak sorumluluklarını yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Polis teşkilatımız her zaman bu bilinç ve anlayışla hareket ederek, görev ve sorumluluklarını kendisine yaraşır biçimde yerine getirmektedir. Son yıllarda başarıyla yürüttüğü çalışmalarla suçluların, çetelerin ve mafyaların millet üzerindeki tasallutunu kırmak için çaba sarf eden polis teşkilatımızın bu başarılarla daha nice yıl dönümleri kutlamasını temenni ediyorum."

Reklam
Reklam

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ise, Türk Polis teşkilatın, 10 Nisan 1845 tarihinde "Polis Nizamnamesi" adı altında kurulmasından bu yana kamu düzen ve güvenliği ile yasaların adilce uygulanmasını sağlamanın yanı sıra vatan müdafaasını da kendisine görev edindiğini belirtti.

Polisin, yetersiz özlük haklarına rağmen toplumun huzuru ve refahı için birçok konuda asayişi sağlamakta büyük bir özveri gösterdiğini vurgulayan Sarı, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve halkın üzerinde tehdit oluşturan tüm yasa dışı örgütlenmelere karşı da polisimiz canı pahasına verdiği mücadeledeki fedakarlığı ve ulusumuzun içimizi acıtan kayıpları asla unutulmayacaktır" ifadesini kulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: