Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Yıl Dönümü -Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Halil İbrahim Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ertan Yıldız, vali yardımcıları, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdür vekili Hakan Doğrul, askeri erkan, emniyet müdür yardımcıları ve çok sayıda polis ile vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Programda, Emniyet Müdürü Gökpınar ve POMEM Müdür Vekili Doğrul'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Gökpınar, yaptığı konuşmada, sosyal, kültürel, ekonomik gelişmelere paralel olarak, insanların beklentilerine cevap veren, sadece ülkede değil dünyadaki değişim ve gelişimleri takip eden, onlara uyum sağlayan, vatandaşlara sevgi ve saygıyla yaklaşan, ülkenin her köşesinde, günün 24 saatinde, gerektiğinde vatan ve millet uğurunda şehit olmayı göze alarak görev yapan teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Ülkenin her yerinde hizmet aşkıyla dolu görev yapan emniyet teşkilatının, yüksek moral, disiplin ve çalışma anlayışı içinde görevlerini sürdürdüğünü ifade eden Gökpınar, şöyle kaydetti:

"Bilecik emniyet müdürlüğü olarak, halkımızın bizden beklentilerini arzulanan ölçüde dün olduğu gibi, bugün ve yarın da daha bilimsel ve nitelikli olarak sunmaya çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu amaca ulaşmada Atatürk ilke ve inkılaplarını şaşmaz rehberimiz olarak kabul ediyor, hukukun üstünlüğü, insan hak ve hürriyetlerine saygı, demokrasiye yürekten inanma ve millete hizmet etme aşk ve heyecanını en kutsal değer olarak görüyoruz. Teşkilat olarak, başarılı çalışmalarımızın sürdürülebilmesi için, halkın güven ve desteğine ihtiyacımız olduğunu hiç bir zaman unutmayacağız. Çünkü günümüzde çağdaş polislik, yakalanan suçlu oranıyla değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımını sağlama oranıyla ölçülür. Teşkilat olarak, halkı kendimize daima yakın ve kendimizi onların hizmetinde sayıyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda, insanın mutluluğu ve huzurunu sağlamak her zaman temel hedefimiz olmuştur."

Reklam
Reklam

Tören, göstermiş oldukları üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı başarı belgesi almayı hak eden Emniyet Müdürü Gökpınar ve Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, başkomiser, komiser, başpolis ve polis memurları ile Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Edebalı İlköğretim Okulu halkoyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: