Türk Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıl Dönümü

Kütyahya'nun Gediz ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutlandı.Öğle namazı öncesi Ulu Camii'de...

Kütyahya'nun Gediz ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutlandı.

Öğle namazı öncesi Ulu Camii'de ebediyete intikal eden şehit polisler ve kahraman gaziler ile 24 saat vatandaşın huzur ve güvenliği için nöbet bekleyen polisler adına mevlit okutuldu ve namaz sonrası cami bahçesinde vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Daha sonra 2006 yılında Antalya'da şehit olan ve kabri ilçeye bağlı Göynükören Köyü'nde bulunan Şehit Emniyet Amiri Ramazan Can ile 1995 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde şehit olan ve kabri Gediz Mezarlığı'nda bulunan Şehit Komiser Yardımcısı Cavit Kaçmaz'ın kabirleri ziyaret edilerek dualar okundu. Ardından şehit aileleri evlerinde ziyaret edilerek, minnet ve şükran duygularıyla birlikte, yalnız olmadıkları mesajı verildi.

Reklam
Reklam

Etkinlikler, ilçede bulunan Dayınlar ve Zafer İlkokulları ziyareti ile devam etti. Okul ziyaretinde 1. sınıf öğrencilerine yönelik çeşitli hediyeler verilerek, çocukların gönlünde polis sevgisi oluşturulmaya çalışılırken, okulun öğretmen ve idarecileri de ziyaret edilerek kurumsal dayanışma adına etkinliklere davet edildiler. Etkinlikler çerçevesinde mehter takımı eşliğinde vatandaşların katılımıyla, Mehmet Ersoy Caddesi Devlet Hastanesi önünden başlayarak Gediz Belediyesi önünde son bulan polis-halk yürüyüşü düzenlendi.

Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, etkinliklerde yaptığı konuşmada, "Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinliklerinde polisimizi yalnız bırakmayan ve yürüyüşe katılarak bizleri onurlandıran tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Ayrıca, Gediz Mehter Takımı'nın gösterileriyle taçlandırılan, dosta güven, düşmana korku olan ve düşmanın asla görmek istemediği bu birlikteliğe vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermiştir. Böylelikle vatandaşımızın polisine verdiği güven bir kez daha yinelenerek, polisin kendisine olan inancının artmasına ve önünü daha net görmesine vesile olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: