Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü

İZMİR (AA) - Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Işıkkent Polis Şehitliği'nde anma etkinliği düzenlendi.

İZMİR - Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Işıkkent Polis Şehitliği'nde anma etkinliği düzenlendi. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şehitlik anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören mangasındaki polisler, saygı atışı yaptı. Şehitlik özel defterini imzalayan Uzunkaya, burada yaptığı konuşmada, şehitleri rahmetle andığını ifade etti. Uzunkaya, şöyle konuştu: "Tarihine nice şan, şeref ve kahramanlık destanlarını sığdıran ve ulu bir çınar gibi bu güzel vatanın toprağıyla ve milletinin üstün meziyetleriyle beslenip büyüyen emniyet teşkilatının, İzmir İl Emniyet Müdürü olarak mesai arkadaşlarımla sizlerin manevi huzurlarındayız. Sizler bu aziz milletin huzur ve güvenliği, ülkenin birlik ve bütünlüğü için en değerli varlıklarınız olan canlarınızı seve seve feda etmek suretiyle vatan sevgisinin, millet sevdasının ve vazife aşkının ne kadar kutsal ve ne kadar değerli olduğunu bize bir kez daha öğrettiniz. Bu anlamlı ve yüksek bedelli öğretiniz doğrultusunda gücünü yasalardan, desteğini de daima hizmetinde olduğu halkından alan Türk Polis Teşkilatı'nın, bugün nöbetini tutmakta olan bizler aynı vatanseverlikle, vazife aşkıyla ve aynı inançla emanet aldığımız bayrağı elden ele yükselterek taşıma azim ve kararlılığı içindeyiz." Daha sonra İl Emniyet Müdürü Uzunkaya ve beraberindekiler, şehit mezarlarını ziyaret etti, aileleri ile bir süre sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: