Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Giresun'da tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Giresun'da tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla Valilik binası önünde yapılan törene, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı İsmail Çetinbaş, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu katıldı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, iki asra yakın zaman önce kurulan polis teşkilatının işlevini günümüzde de en güzel şekilde ve en modern araçlarla sürdürme gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti'nin askeriye, mülkiye ve tıbbiye kurumlarını Osmanlı İmparatorluğu'ndan devraldığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"O zamanın kurumları işlerini günümüzde de sürdürmektedirler. Bizler evlerimizde rahat rahat uyurken veya sohbetlerimizi derinleştirirken dışarda bizlerin can ve mal güvenliğini korumaya çalışan polis ve jandarma teşkilatımızdır. Polislik belkide mesleklerin içinde en çok ter akıtılanıdır. Her polis bizim için kutsaldır ancak o kutsallığını kendisininde idrak etmesi gerekir. Devletin devlet olabilmesi için çok önemli dört görevi vardır. Bunlar eğitim, sağlık, güvenlik ve adalettir. Bu yıllar öncede böyleydi şimdide aynen devam ediyor."

Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ise günümüzde polisten başarılması istenen görevlerin çok zor olduğuna dikkati çekerek,"Modern ve demokratik devlet yapısı içinde, polis teşkilatının yapısı da toplumun bu ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiştir. Polis günümüz dünyasında bir hukukçu, bir psikolog, hatta bir sosyal çalışmacı da olabilmesi, yani gerekli temel bilgilere sahip yönetici vasfında olması gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından liseler arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçit ile tören sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: