Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıl Dönümü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, gücünü halktan ve kanunlardan alan polisin, görevini her zaman fedakarca yaptığını, gerektiğinde canını hiçe

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, gücünü halktan ve kanunlardan alan polisin, görevini her zaman fedakarca yaptığını, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirdiğini, toplumun güvenini ve takdirini kazandığını bildirdi.

Üstün, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumun huzur ve güvenini sağlayan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı eylem ve faaliyetlere karşı koyan, halkın can ve mal güvenliğini, huzur ve asayişi temin eden, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü uğrunda gerektiğinde canını seve seve feda eden teşkilatın, şerefli geçmişiyle milletin övünç kaynağı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Gücünü halktan ve kanunlardan alan polisin, görevini her zaman fedakarca yaptığını, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirdiğini, toplumun güvenini ve takdirini kazandığını ifade eden Üstün, şunları kaydetti:

"AK Parti hükümetlerimiz dönemlerinde polis teşkilatımızın bu kutsal görevinin farkındalığı ile değerlendirmelerimizi yaptık ve şu an Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın, polislerimizin emeklilik tazminatları ve ücretlerinin iyileştirilmesi hususundaki çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandığında beklentiler karşılanmış olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin dört bir tarafında büyük özveriyle çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü ve içinde bulunduğumuz Polis Haftası'nı kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize başarılı çalışmalarının devamını diliyor, tüm polislerimize ve değerli ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

-Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı-

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk polis teşkilatının özverili çalışmalarla toplumsal huzurun güvencesi olduğunu, her zaman milletin menfaatleri doğrultusunda görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini belirtti.

Türk polisinin her yerde ve her şartta fedakarca çalıştığını, üstlendiği kutsal görevi büyük bir hizmet aşkıyla ifa ettiğini vurgulayan Canlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 168 yaşında olan polis teşkilatının, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da görevlerini büyük bir hizmet aşkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır. Türk polis teşkilatı, görevini her zaman fedakarca yaparak toplumumuzun takdirini kazanmıştır. Türk milleti de polisimizin yanında olarak her zaman destekçisi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın huzuru ve refahı için gece gündüz demeden çalışan Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Reklam
Reklam

-AK Parti İl Başkanı Çimen-

AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ise Türk polis teşkilatının devletin en eski ve köklü kuruluşlarından biri olmanın yanı sıra kuruluşundan bugüne kadar halkın gönlünde saygın bir yere sahip olduğunu belirtti.

Ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamayı, vatandaşların can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi, devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü yasalardan, desteğini de halktan alan, geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis teşkilatının 168. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden biri insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk polis teşkilatımızın çok önemli rolü vardır. Suç ve suçlularla daha etkin mücadelenin gerçekleştirilebilmesi için zaman kavramı gözetmeksizin, zor koşullarda görev yapan Türk polis teşkilatında halkla ilişkilere önem veren hizmet politikaları benimsenmiş, vatandaş destekli ve halkın polise karşı güven duygusunu geliştiren uygulamalar hız kazanmıştır."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz