Türk-Rus İş Konseyi Toplantısı-Samsun Valisi Aksoy: "Krasnodar Ve Samsun Arasındakidoğrudan Uçuşları Başlatabilirsek Iki Bölgenin Birbiriyleolan Ilişkisinin Daha Üst Noktaya Taşınacağına Inanıyoruz"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Krasnodar ve Samsun arasındaki doğrudan uçuşları başlatabilirsek iki bölgenin birbiriyle olan ilişkisinin daha üst noktaya taşınacağına

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Krasnodar ve Samsun arasındaki doğrudan uçuşları başlatabilirsek iki bölgenin birbiriyle olan ilişkisinin daha üst noktaya taşınacağına inanıyoruz" dedi.

Aksoy, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (OKA) Karadeniz ülkeleri ile Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Yelken Kulüp'te düzenlenen Türk-Rus İş Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin arzu edilen noktada olmadığını, iki ülke ilişkilerinin daha iyi noktaya taşınması açısından bu tür seyahatlerin yararlı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Samsun ve bölgesindeki illerin, hemen karşı kıyıda bulunan Novorossisk ve Krasnodar başta olmak üzere bu bölgelerdeki şehirlerle daha üst noktada ilişkiler geliştirmesini istediklerini anlatan Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Novorossisk Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkisinin, ikili ilişkilerin itici gücünü oluşturduğunu vurguladı.

Samsun'da bulunan Rus heyetin, ildeki muhataplarıyla yapacakları görüşmeler çerçevesinde birçok sektörde işbirliği çalışmaları gerçekleştireceklerine inandığını bildiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu sektörlere baktığımızda başta tarım, sağlık, inşaat olmak üzere birçok alan kendisini öne çıkaracaktır. Özellikle ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha üst noktaya taşınması bakımından doğrudan uçuş noktasında çalışmalar yapıyoruz. Valiliğimiz koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İl Özel İdaremiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ile işbirliği içinde yürüttüğümüz bu çalışma kapsamında önümüzdeki haftalarda uygulamaya geçmek için gayret içindeyiz. Krasnodar ve Samsun arasındaki doğrudan uçuşları başlatabilirsek iki bölgenin birbiriyle olan ilişkilerinin daha üst noktaya taşınacağına inanıyoruz."

Reklam
Reklam

Novorossisk Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yuliya Rostovikova ise Samsun'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Novorossisk Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün üstünden uzun zaman geçmediğini anımsatan Rostovikova, bu zaman içinde büyük bir yol katedildiğini, Türk ve Rus iş adamlarının bir araya gelerek ortak çalışmalar başlattığını dile getirdi.

Türk ve Rus iş adamları arasındaki bağın güçlenmesini yürekten istediğini aktaran Rostovikova, toplantının başarılı geçmesini diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: