Türk Sağlık Sen Giresun Şubesi'nden zam tepkisi

Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, tarihte ilk defa memurların yeni yılda maaş...

Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, tarihte ilk defa memurların yeni yılda maaş zammı alamadıklarını belirtti.

Ekiz, memurlara maaş zammı verilmemesini Hz. Muhammed(SAV)'in 'Maiyeti altındakilerin hak ve nafakalarını kısmak, bir kimseye günah olarak yeter.' sözü ile eleştirdi. Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Anayasa’ya göre memurların maaş artışları toplu sözleşme ile belirlenmek zorunda olunduğunu kaydetti. Ekiz, hükümetin toplu sözleşme masasını kurmaya yanaşmadığını, kamu görevlileri, emekliler ve 4/C’li çalışanları kaderiyle baş başa bıraktığını savundu.

Reklam
Reklam

“Kimsenin çalışanını bu kadar ezmeye ve mağdur etmeye hakkı yoktur.” diyen Ekiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnancımıza göre, işverenin yükümlülüğü işçiye ancak gücünün yeteceği işi yüklemek, ona zulmetmemek, ücretini alnının teri dahi kurumadan veya tam zamanında ödemektir. Bu konuda sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: ‘Sizden birinin kardeşi onun elinin altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, ona gücünün üstünde yük yüklemesin. Allah, zayıfların hakkını vermeyen bir milleti yüceltmez. Maiyeti altındakilerin hak ve nafakalarını kısmak, bir kimseye günah olarak yeter. İşçinin ücretini, teri kurumadan veriniz.’ Ama hükümet, kul hakkı yiyor ve memurlarımızın hakkı olan ücreti, yeni yıl zamlarını vermiyor. Anayasal suç işliyor; toplu sözleşme kanununu çıkarmıyor. Adalet düsturu ile iktidara gelenler bugün en büyük adaletsizliği yapıyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz