Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Olgun: "Sağlık Çalışanları Tüm Zorluklararağmen Hizmetlerinin Karşılığınıbir Türlü Alamamaktadır"

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, sağlık çalışanlarının tüm zorluklara rağmen gösterdikleri özverili hizmetlerinin karşılığını alamadığını savundu.

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, sağlık çalışanlarının tüm zorluklara rağmen gösterdikleri özverili hizmetlerinin karşılığını alamadığını savundu.

Olgun, yaptığı açıklamada, çalışma hayatlarında şiddet, iş yükü ve fazla mesaiyle karşılaşan sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşadığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları, üst makamlara bildirilmek üzere imza kampanyası başlattıklarını belirten Olgun, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanları tüm zorluklara rağmen gösterdikleri özverili hizmetlerinin karşılığını bir türlü alamamaktadır. Sendika olarak yaptığımız araştırmalara göre emekli maaşıyla geçinebileceğini düşünen sağlık çalışanlarının oranı sadece yüzde 1'dir. Yüzde 75'i ise geleceklerini güvence altında hissetmemektedir. Sağlık çalışanlarını bu sorundan kurtarmanın, onlara emeklilikte biraz rahat etmelerinin yolu döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır. Türk Sağlık-Sen olarak başlattığımız imza kampanyasıyla bu sürece çalışanları da dahil ediyor, desteklerini istiyoruz. Çalışanların imzaladığı dilekçeler, sendikamız genel merkezine gönderilecektir. Genel merkezimiz de bu dilekçeleri başbakanlığa teslim edecek."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: