Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, toplu sözleşme toplantısında hükümetin memura zam teklifinin 2012...

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, toplu sözleşme toplantısında hükümetin memura zam teklifinin 2012 için yüzde 3 + 3, 2013 için yüzde 2 + 3 olduğunu belirterek, "Bu Teklifin Ekonomi Tutarlığı Yok " dedi.

"Eğer hükümet memuru enflasyona ezdirmemek adına bir teklif sunsaydı, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 11 çıktı. Bu oranda bir teklif gelmeliydi" diyen Karaçam, "Türkiye'nin büyüme hızı ve bunun memura yansıtılması gibi teklif sunulsaydı. O zaman teklif Türkiye'nin büyüme hızı olan yüzde 8.5 olmalıydı. Memura zam teklifi belirlenirken yapılan zamlar dikkate alınsaydı son bir yılda doğalgaza yüzde 34, Benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yapıldı. Yumurta yüzde 52, tavuk eti yüzde 38, deterjan yüzde 27 zamlandı. Ortada böyle bir ekonomik tablo varken hükümetin sunduğu yüzde 3'lük teklifin hiçbir ekonomik tutarlılığı yoktur. Bu yüzde 3'lük teklif ekonomik değil, hükümetin memura reva gördüğü zulmün habercisidir." Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Karaçam yaptığı açıklamada daha sonra şunları kaydetti; "Ekonomiden uzak, insani ve vicdani olmayan böyle bir teklifin müzakeresi bile olamaz. Bu teklifi Hükümetin adil gelir paylaşımı iddiasıyla asla örtüşmeyen bir tekliftir. Bu teklifin her kelimesini red ediyoruz.

Hiç kimse emeklilerle birlikte 5 milyon insanı aileleriyle birlikte 20 milyon insanı yok sayamaz. Hiçbir hükümetin oy oranı yüzde 100 dahi olsa 20 milyon insanı görmezden gelme hakkı asla olamaz.

Bu teklifin üzereni yapılacak göstermelik iyileştirmeler memurun derdine deva değildir. Hükümet bu teklifini geri çekmeli ve ekonomik gerçekleri, yapılan zamları ve enflasyonu dikkate alarak bir teklif getirmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: