Türk Sağlık-Sen'den hastane tepkisi

ZONGULDAK (İHA) - Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Rüzğarlımeşe'de hizmete girmesinin Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanları ve Zonguldak halkı adına yanlış alınmış bir karar olduğunu belirttiklerini hatırlatarak, bunda haklı çıktıklarını vurguladı.

Yetkililerle görüşmelerde alt yapı çalışmalarından yoksun, yolu uygun olmayan, fosseptiği bile kanalizasyona bağlanmamış, hastane etrafına koku saçan bir durumda bulunan binanın sağlık hizmetine açılmasının sakıncalarını ilettiklerini hatırlatan Başkan Uysal, "Doğru olan kararın bu eksiklikler giderildikten sonra Rüzğarlımeşe'de bulunan Hastane binasının Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak hizmete açılması, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ise Doğum ve Çocuk hastalarının acili yeti ve tıbbi hassasiyet gerektiren vakalar olması nedeniyle şehir merkezinde bulunan Göğüs Hastanesine taşınması olduğunu ısrarla belirttik. Zonguldak halkının sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması ve mağdur olmaması için gösterdiğimiz bu hassasiyet yetkililer ve siyasi irade tarafından ne yazık ki dikkate alınmadı.

Reklam
Reklam

Sağlıkta ülke genelinde hükümet tarafından alınan kararlara Zonguldak'ta yenisi eklendi. Sayın Başbakanın Zonguldak'ı ziyaretinde sanal açılışı yapılan hastane günlerce hizmet vermemiştir. Hastalarımız hastane kapılarından geri dönmek zorunda kalmıştır" dedi.