Türk silahıyla suikast planı

Kıbrıs Rum polisi, Başsavcı Petros Kliridis, Cezaevi Müdür Yardımcısı Yorgos Trifonidis ve bazı üst düzey devlet yetkililerinin öldürülmesine yönelik hazırlanmış bir ‘suikast listesi’ ortaya çıkardı

Listenin hazırlanması talimatını gece kulüplerinde çalışan kadınlarla birlikte olduktan sonra öldürüp kuyulara atmaktan dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Al Capone lakaplı Rum Andonis Prokopiu Kitas’ın verdiği ileri sürüldü. Listede ayrıca Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın torununun da kaçırılmasına yönelik bir plan olduğu belirlendi.

İlki 26 Ekim’deydi

Rum polisi bir tanığın ifadesi üzerine, Başsavcı Kliridis’in 26 Ekim Cuma günü Rum Başsavcılık’ın önünde ya da evinin etrafında öldürülmesinin planlandığını öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen polis mahkum Andreas Onufriu, ‘beş yıllık paralı gönüllü asker’ Yannakis Georgiu ile piyangocu Mihail Mihail’i gözaltına aldı. Rum basınının ifadesine göre, ‘Cezaevinde şeytani bir plan olarak hazırlanan suikast listesi’ polisin gözaltıları sonucunda ele geçirildi. Rum çetenin, suikastlarda kullanmayı düşündüğü silahın ise Türk yapımı olduğu öne sürüldü.

Reklam
Reklam

Güvenlik arttırıldı

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Onufriu, ifadesinde ‘suikast planı’ direktifini ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Al Capone lakaplı Andonis Prokopiu Kitas’ın verdiğini söyledi. Onufriu, Kitas’ın Hristofyas’ın torununu da kaçırma planları yaptığını, ancak kendisinin bu planı engellediğini ileri sürdü. Suikast planının ortaya çıkmasından sonra açıklama yapan Başsavcı Kliridis, ‘kendini güvende hissettiğini’ ifade etti. Polis listede adı geçen yetkililerin ev ve ofislerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.