Türk şoföre 3,5 yıl hapis

ULM (İHA) - Almanya'nın Ulm şehrinde, para nakliye aracından 2,7 milyon euro çalan Türk şoför 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ulm Eyalet Mahkemesi, bugün sonuçlanan davada, 37 yaşındaki şoförü, ağır hırsızlıktan suçlu buldu. Hakim, Türk şoförün olaydan duyduğu pişmanlık ve dava sürecindeki iyi halini gözönünde bulundurarak karar verildiğini söyledi. Duruşmada söz alan sanık, işlediği suç için özür dilemiş ve "Aslında ben kötü bir insan değilim, gerçekten çok üzgünüm" demişti. 37 yaşındaki zanlı, olayın anlık bir haraketten kaynaklandığını da sözlerinde dile getirdi.

Reklam
Reklam

Sanığın, geçtiğimiz Ekim ayı sonunda iş arkadaşlarına fark ettirmeden 2,7 milyon euro çalarak İspanya'ya kaçtığı ancak eşini ve çocuklarını özleyince yurtdışından dönerek polise teslim olduğu belirtiliyor.Konu ile ilgili soruşturmayı yürüten yetkilileri, parayı sakladığı tarlaya götüren sanık burada paraların bulunmasını sağlamış, soruşturmayı yürüten yetkililer çalınan miktardan 270 bin euronun eksik olduğunu saptamışlardı. Sanık avukatı, eksik paranın müvekkili tarafından kaçarken kaybedildiğini iddia etmişti.