Türk şoförün ailesi şokta

HATAY (İHA) - Terör örgütü El-Kaide militanlarının Irak'ta kaçırıp öldürmekle tehdit ettiği Türk şoförü Bülent Yanık'ın ailesi, perişan oldu. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Konak Köyü'nde oturan kamyon şoförü Bülent Yanık'ın eşi, kocasının El-Kaide militanlarının kaçırdığını gazetecilerden öğrenince gözyaşlarına boğuldu

9 yıl önce Süreyya Yanık ile yaptığı evlilikten Emine (3), Ali (5) ve Dünyagül (8) adında 3 çocuğu bulunan Bülent Yanık'ın annesine de oğlunun kaçırıldığı haberi verilmedi.

Bu arada, Süreyya Yanık, 8 aydır eşiyle görüşmediğini gönderdiği parayla da evin tamiratını yaptırdığını söyledi. Daha sonra basın mensuplarından eşinin El-Kaide militanlarınca kaçırılıp rehin alındığını öğrenen Süreyya Yanık gözyaşlarına boğuldu. Yanık, kocasının kurtarılması için yetkililerden yardım istedi.

Reklam
Reklam

Bülent Yanık ile birlikte Mısırlı bir kişiye de kaçırarak rehin alan militanların, Türkiye ve Mısır hükümetlerinin ABD'nin Irak'taki varlığını kınamazlarsa, rehineleri öldürecekleri yönündeki tehditleri televizyonlardan izleyen Yanık'ın ailesi, "Kendisiyle 3 gün önce görüşmüştük. Kurtulacağını ümit ediyoruz. Devletten, Bülent'in kurtarılması için yardım bekliyoruz" dediler.