Türk şoförün serbest bırakılması istemine ret

New York - Beatles bestecisi John Lennon'ın Japon eşi Yoko Ono'ya şantaj ve tehdit içeren mektup verdiği iddiasıyla tutuklanan ve hırsızlık suçundan mahkemeye sevkedilen Ono'nun Türk şoförü Koral Karsan'ın kefaletle salıverilmesi talebi temyiz mahkemesi tarafından reddedildi.

13 Aralık'ta tutuklanan Karsan'ın, yılbaşı tatilini, hakimin vereceği karara göre hapiste geçirebileceği bildirildi. Kapalı duruşmanın ardından, Karsan'ın
avukatı Robert Gottlieb kefaletle salıverilme talebini yineleyeceklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Karsan, cuma günü görülen duruşmaya katılmazken, mahkeme belgelerinde, Karsan'ın eşinin, evlerine ve paralarına el koymasının, kendisini böyle bir plan
yapmaya yönelttiği savı yer aldı. Belgelerde savcılığın,"Türkiye'ye dönmek için 2 milyon dolara ihtiyacı vardı" şeklindeki görüşüne de yer verildi. Karsan'ın avukatı Gottlieb ise eşinin Karsan'ı terketmediğini belirtti.

Karsan, suçsuz olduğunu söylerken, avukatı da Ono'nun Karsan'dan 'ahlak ve yasa dışı' birtakım taleplerde bulunduğunu iddia etmişti. Ono'nun sözcüsü Elliot Mintz ise Karsan ve Ono arasında herhangi bir cinsel ilişki imasının, son derece açık bir şantajınüstü kapalı ifadesi olduğunu söyledi.