Türk Soydaşlar Talaslı Çocukları Coşturdu

Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri'ye gelen Türk akraba ve soydaş toplulukları, Talaslı çocuklara unutulmayacak...

Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri'ye gelen Türk akraba ve soydaş toplulukları, Talaslı çocuklara unutulmayacak bir Nevruz gösterisi yaşattı. Kırgızistan'dan Azerbaycan'a, Kazakistan'dan Dağıstan'a kadar 10 Türkî cumhuriyetten 80 sanatçının gösterileri, izleyenleri büyüledi.

Talas Spor Salonu'nda Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen şenliğe Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın yanı sıra eşi Aynur Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, başkan yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Folklor ekiplerinin yöresel gösterileri ve seslendirilen şarkılar, salonu dolduran çocukları coşturdu. Kırgızistanlı bir sanatçının 'Eski Dostlar' şarkısını seslendirmesi salonda büyük alkış aldı. Çocuklar şarkıya bulundukları yerden eşlik etti.

Reklam
Reklam

Şenlikte konuşan TDBB Başkan Yardımcısı ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, birçok program yaptıklarını ancak bugünkü gibi sıcak, candan, sevgi dolu bir program gerçekleşmediğini söyledi. Başkan Yıldırım, yıllardan beri Türk kardeşlerle kavuşmayı hayal ettiklerini belirterek, "Bizim soydaşlarımıza, kardeşlerimize özlemimiz çok büyüktü. Ama artık Allah'a şükür her birimizin eli diğerine ulaştı." dedi.

Başkan Yıldırım, buluşmayı sağlayan TÜRKSOY'a teşekkür ederken, "Şimdi gün, kardeşlerle birleşip, sarılıp yarınlara daha güvenli bakmanın günü. Bu programı çocuklarımıza Türk dünyasının ne kadar büyük bir aile olduğunu göstermek, hafızalarında yer etmesi için düzenledik." diye konuştu.

Nevruz'un Türklerin binlerce yıllık geleneği olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Birileri nevruzu yıllar yılı teröre alet etti, istismar etti. Bu bayram, Türk coğrafyasının bayramı. Keşke Nevruz'da bayramlar olsa. Birliğimizi kardeşliğimizi daha çok pekiştirebilsek." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

TÜRKSOY Temsilcisi Askar Turganbayev ise amaçlarının Türk dünyasını birbirleriyle kaynaştırıp, Nevruz'un bütün Türklerin ortak bayramı olduğunu bildirmek olarak ifade etti.

Türk soydaşların gerçekleştirdiği Nevruz şenliği, konuklara çiçek verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz