Türk Takımının Şampiyonluğu Bir Gün Sürdü

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Türk takımı ödül törenine bir saat...

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Türk takımı ödül törenine bir saat kala puanda yapılan düzeltmeyle ikinci sıraya geriledi. Birinciliği bir gün yaşayabilen Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, yapılan düzeltmeyle Almanya’nın 6 puan gerisinde kaldı.

Çek Cumhuriyeti'nde yapılan ISF Dünya Şampiyonası’na katılan 4 Türk takımı derece elde ederek Türkiye’ye döndü. Şampiyonaya 22 ülkeden çok sayıda sporcu katıldı. Türk öğrenciler bireysel olarak çeşitli dallarda şampiyon oldu. Atatürk Havalimanı’na gelen öğrenciler burada davul ve çiçeklerle karşılandı. Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, şampiyonaya katılan 4 takımının aynı zamanda derece elde etmesinin Türkiye adına büyük mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Şampiyonada önemli bir olay yaşandığını belirten Pala, “Kız takımımızın puanının ilk günkü ortamda puanının dünya şampiyonu ilan edilmesinin ardından yeniden tashih yapılarak ikinci sıraya düşürülmesi bizim açımızdan üzüntü kaynağı olmuştur.” dedi.

Reklam
Reklam

Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Nur Teber, çocukların bireysel anlamda çok başarılı olduğunu, fakat takım olarak şampiyonluğun liste düzenlemesiyle ellerinden alındığını ileri sürdü. Sahneye çıkmadan bir saat önce yeni bir liste asıldığını anlatan Teber, “Kendilerine ‘Bir hata yapıldı’ diye gerekçe gösterildi. Fakat bununla ilgili bize bilgi akışı olmadı. ‘Şurada bir hata yapıldı’ diye bir bilgi verilmedi. Bizde dilekçe vererek itiraz ettik. Eğer bize 3 gün içinde belgelerle açıklama yapılmazsa ISF’nin dünya komitesine başvuruda bulunacağız. Hakkımızı arayacağız. Biz birinci ilan edildik. Bu çocuklar bir gün dünya şampiyonu olarak mutluluklarını paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ve bir çok yerde listeler yayınlandı. Türkiye birinci sıradaydı, bir puan farkla Almanya ikinci sıradaydı. Sonra ödül törenine bir saat kala Almanya Türkiye’nin 6 puan üzerine çıkarılarak, birinci ilan edildi.” diye konuştu.

Songül Konak, 1500 metrede dünya şampiyonu olduğunu söyledi. Takım olarak da ikinci olduklarını aktaran Konak, elinden geleni yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Demet Parlak, sırıkla atlamada dünya şampiyonu olduğunu söyledi. Takım arkadaşlarını da tebrik eden Parlak, bu gururun Türkiye’nin olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz