"Türk tarafının uyuşmazlığı artıyor"

LEFKOŞA (İHA) - Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos, bugünkü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türk tarafının uzlaşmazlığının arttığını iddia etti.

Rum Radyosu'nun haberine göre Papadopulos, bugünkü görüşmede mülkler konusunun ele alındığını ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, Kıbrıs Türk kurucu devletçiğine dönecek olan Kıbrıslı Rumlar'ın sayısını ve iade edilecek malların miktarının azaltılması gerektiğini belirterek, iki kesimliliği gündeme getirdiğini savundu.

Papadopulos, Cumhurbaşkanı Denktaş'ın güvenlik konusunda Rum tarafının sunduğu önerileri reddettiğini ve güvenlik konusunun görüşülmesine yarın devam edileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Referandumlar öncesinde anlaşmanın TBMM'de onaylanması konusunda Rum tarafının tutumunun ne olacağı yönündeki bir soruya ise Rum lider, "Yasal bir çözüm bulunabileceği, BM'nin bu tip bir düzenleme üzerinde çalışmakta olduğu" şeklinde karşılık verdi.

Rum radyosu başka bir haberinde ise Rum Dışişleri Bakanı Yorgos Yakovu'nun "Türk tarafının kabul edilmez tutumu" hakkında Güney Kıbrıs'taki yabancı büyükelçileri aydınlatma kampanyasına başladığını belirtti.

Habere göre Yakovu, bu sabah AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine bilgi verdi ve anlaşmanın Yunanistan ve Türkiye parlamentoları tarafından referandumlardan önce onaylanmasının Kıbrıs Rum tarafı için büyük önem taşıdığını vurguladı.