Türk tekvandosuna 7 bin sporcu kazandırdı

Türk tekvandosunun duayenlerinden 64 yaşındaki Mehmet Erdoğan, Türk tekvandosuna 42 yılda 40 civarında antrenör kazandırdı....

Türk tekvandosunun duayenlerinden 64 yaşındaki Mehmet Erdoğan, Türk tekvandosuna 42 yılda 40 civarında antrenör kazandırdı.

İstanbul’da birçok kulüpte çalışarak tekvandoya antrenör ve sporcu yetiştiren Erdoğan, üç oğlunu da aynı dalda yetiştirdi. Üç oğlunu sporcu olarak yetiştirip sonra antrenör yapan Erdoğan, iki oğlu meslekten dolayı tekvandoyu bırakırken, bir oğlu da babası gibi tekvandoya hem sporcu hem antrenör yetiştiriyor.

İstanbul’da sokaklarda gezerken mutlaka bir talebesiyle karşılaştığını belirten Erdoğan, şuanda Manisa’da Halk Eğitim Merkezi’nde antrenör olarak çalışıyor. Tekvando Milli Takımı'na da birçok sporcu yetiştiren Erdoğan’ın, iki torunu da tekvando sporcusu.

Reklam
Reklam

Gücü yetinceye kadar tekvandoya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, tekvando da ilk isimlerden olduğunu söyledi. Tekvandonun olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Erdoğan, kulüp ve bireysel olarak 100’ü geçkin dereceleri bulunduğunu kaydetti. Bu derecelerinin yüzde 60’nın şampiyonluk olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’de okulların saat 15.00’den sonra spor okulları olarak kullanıma açılmasını istiyor.

Erdoğan’ın tekvando ile halen ilgilenen ve kendisi gibi hem sporcu yetiştiren hem de antrenör yetiştiren Erdal Erdoğan’ın da iki çocuğu tekvando da başarıya koşuyor. Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’na katılan İstanbul Bahçelievler Belediye Spor Kulübü antrenörlüğünü yapan Erdal Erdoğan, babasından aldığı tekvando tecrübesiyle bugüne kadar 10 antrenör yetiştirdi.

Bini geçkin sporcusu bulunduğunu ifade eden Erdoğan’ın iki çocuğu da tekvandoda başarılı isim. Alanya’da yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda takımında olan oğlu Mert Erdoğan 48 kiloda şampiyon oldu. Babası gibi çocuklarına da antrenörlük yapan Erdoğan, oğlunun şampiyon olmasına çok sevindiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu tecrübelerinin babasından geldiğini ifade eden Erdoğan, babasına kendisine ve Türk tekvandosuna verdiği emekten dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi. Erdoğan, “Baba-oğul olarak Türkiye’ye tekvandocu yetiştiriyoruz. Tekvando camiasında bizi tanımayan yoktur. İstanbul’da gezmeye çıktığımızda babamın veya benim mutlaka karşımıza talebelerimiz çıkar. Bu bizim için gurur verici bir duygu. Oğlum ve kızımda tekvando da başarılı bir şekilde ilerliyor. Onlarda babası ve dedesini örnek alarak tekvandoya katkı yapacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz