Türk Telekom, 81 ilde fiber devrini başlatıyor

Türk Telekom, şehirleri birleştiren 150 bin 600 kilometre uzunluğunda dev bir fiber altyapı oluşturdu. Şirket,...

Türk Telekom, şehirleri birleştiren 150 bin 600 kilometre uzunluğunda dev bir fiber altyapı oluşturdu. Şirket, bu hizmeti 81 ilde aynı anda başlatıyor.

Fiber altyapı Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, Operasyon Başkanı Memet Atalay ve İletişim Başkanı Erem Demircan’ın katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda söz alan Gökhan Bozkurt, ”Türk Telekom olarak 2012’yi genişbant alanında sektöre yepyeni ürünler ve teknolojiler sunacağımız bir sene olarak belirledik. İnternet kullanımının artmasında büyük rol oynayacak. Genişbant sektörünü büyütmeyi hedefleyen Lokum hizmetimizin ardından bugün de Türkiye’nin her köşesinde fiber özlemini bitiriyor ve 81 ilde hanelere fiber hizmetimizi başlatıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

ADSL hizmetinin önemine değinen Bozkurt “Türk Telekom olarak gelinen aşamada 81 ilde fiber dönüşümünü yapıyoruz. Bununla Türkiye’yi hakiki ve yaygın fiber teknolojisiyle tanıştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom fiber erişim networkünde görev alanları maraton koşucularına benzeten Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay ise şunları kaydetti:

“2011’de saatte 9 kilometre fiber döşemişiz. Saatte bin 500 haneyi fiber kapsamına almışız. Biz burada toplantıda iken bile Türk Telekom fiber ordusu müşterilerimizi istedikleri sürate kavuşturmak için ülkenin dört bir yanında kazı yapıyor, fiber optik alt yapıyı kurup sorunsuz biçimde hizmete sunuyor.”

Türk Telekom İletişim Başkanı Erem Demircan da “Fiber internet altyapısının bulunduğu lokasyonlarda ADSL müşterilerimiz talep ettikleri fiber internet paketine geçiş yapabilecek ve geçiş ücreti ödemeyecek. Mevcut müşterilerin ADSL paketi için ödedikleri ücrette değişiklik olmadan yüksek hızlı fiber internet paketlerinden faydalanmalarına imkan tanıyacağız. İnternet servis sağlayıcılarının mevcut müşterileri kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden daha yüksek hızlı fiber internet paketlerine geçiş yapabilecek. Birkaç ili değil tüm Türkiye’yi fiber internet teknolojisiyle tanıştıracağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz