Türk Telekom CEO’su Yılmaz: 2050'de Para Dijitalleşecek

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz, gelişen teknoloji ve internet sayesinde 2020’de 50 milyar...

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz, gelişen teknoloji ve internet sayesinde 2020’de 50 milyar makinenin diyalogda bulunacağını belirterek, internete bağlı aygıt adedinin 20 milyarı aşacağını vurguladı. Akıllı telefon, web ortamları ve ATM için ses taraması ile retinanın devreye alınacağını ifade eden Yılmaz, NFC uyumlu mobil telefonlar ile temassız ödemelerin artacağını, paranın dijitalleşeceğini savundu.

16. Avrasya Ekonomi Zirvesi, 50’yi aşkın ülkeden cumhurbaşkanı, başbakanı ve bakanların katılımı ile başladı. 10-11 Kasım tarihlerini kapsayan zirveye TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuk oldu.

Reklam
Reklam

Zirvenin açılışında konuşan Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, bilişimin Türkiye’de büyük ilgi gördüğünü ve ilerlediğini belirtti. Türkiye’nin bilişim alanında dünyanın önemli odaklarından olacağını aktaran Yılmaz, “Gençler bu alana ve mobil aygıt ile lap top gibi ürünlere bir hayli duyarlı ve ilgili. Buna uyumlu olarak 2012 sonunda sektörün cirosu 40 milyar doları buldu.” dedi. Türk Telekom’un Türkiye’de ve bölgede önemli yatırımlar yaptığına işaret eden Yılmaz, geçtiğmiz 7 senede 13 milyar lira, 2012’de de 2,5 milyar liraya yakın yatırım yaparak ekonomiye büyük katkı sunduklarını belirtti. Bilişimin dinamik bir alan olduğuna değinen Yılmaz, Avrasya ülkeleri ile diyaloga, ortak faaliyetlere açık olduğunu da dile getirdi.

TANRIVERDİ: TEKSTİL VE HAZIRGİYİM İHRACATIMIZ 26 MİLYAR DOLAR

İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de konuşmasında, dünyadaki mali bunalıma rağmen Türkiye’nin 26 milyar dolar tekstil ve giyim ihracatı yaptığını duyurdu. Tanrıverdi, “Giyim sektörü olarak 13,2 milyar dolar fazla verdik. Neden? Katma değerli ürünlere odaklandığımız için, pek çok ülkeye yönelip yatırım yaptığımız için." ifadelerini kullandı. Tanrıverdi, Türkiye’nin 2023 için belirlediği 500 milyar dolar hedefine kararlı adımlarla yürüdüğünü, burada lokomotif sektörün tekstil ve giyim olduğuna temas etti.

Reklam
Reklam

Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin açılışında ayrıca Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga Atifete ile Moldova-Gagavuzya Otonomi Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal da toplantıya katılan yerli ve yabancı katılımcılara hitap etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: