Türk Telekom, Ecofont ile 1 senede 22,5 ton karbon salınımını engelledi

Türk Telekom, 2011 itibari ile bürolarında yüzde 25 oranında mürekkep tasarrufunu mümkün kılan Ecofont teknolojisini...

Türk Telekom, 2011 itibari ile bürolarında yüzde 25 oranında mürekkep tasarrufunu mümkün kılan Ecofont teknolojisini kullanmaya başladı. Bilgisayarlarında Ecofont yüklü olan şirketin elemanları, 1 senede 22,5 ton karbon salınımını engelledi. Doğa dostu teknoloji; karbon emisyonunun yanı sıra enerji, fosil yakıt, elektrik, atık su ve katı atık kullanımında tasarrufa imkan veriyor.
Ecofont 2009’da üretilmiş, 2010’da Avrupa Çevresel Tasarım Ödülü'ne layık görülmüştü.
Çevreye olan duyarlılığı ile bilinen Türk Telekom, Türkiye’de karbon salınımını ölçerek CDP’ye raporluyor. Alternatif kaynakların kullanımından görüntülü görüşme teknolojisine, e-eğitimden filo optimizasyon faaliyetlerine, enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik projesini hayata geçiren şirket; uygulamaya koyduğu enerji dönüşümü programının 2014'te tamamlanması ile her sene 5 bin 400 hektarlık bir ormanın azaltacağı kadar karbon emisyonunu engelleyecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz