Türk Telekom grevi kitap oldu

ANKARA(ANKA)- Türkiye Haber-İş Sendikası geçen yıl 16 Ekim'de başlayıp 44 gün süren ve yaklaşık 25 bin Türk Telekom çalışanın katıldığı grevi kitap haline getirdi.

304 sayfa ve 5 ana bölümden oluşan kitapta grev günlerinden resimler ve gazete küpürleri yer alıyor. Kitabın tanıtım toplantısında Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan ve Türk-İş Eski Genel Başkanı Salih Kılıç bir araya geldi. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Haber-İş'in Türk Telekom grevinin başka bir çözüm yolu kalmadığı noktada başladığını ve Türk-İş yönetim kurulunun bu çabanın şahidi olduğunu söyledi. Mustafa Kumlu şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Grev süresince işveren hukuka aykırı bir şekilde kapsam dışı personel ve taşeron firmalar eliyle grev kırıcılığı yapmıştır. Diğer yandan da Haber-İş üyeleri sabotaj yapmak gibi ağır boyutlara varan iddialar ve davranışlarla yıldırılmak istenmiştir. Türk-İş Başkanlar Kurulu bu grevi Türk işçi hareketinin ve Türk-İş topluluğunun onur meselesi saydığını açıklamıştır. Telekom Grevinde işçi ve sendika ciddi bir beraberlik sınavından geçmiş ve bu başarıyla verilmiştir. Herkese bedel yaratan bu grev uygulamasından elde edilebilecek en büyük kazanç tarafların grev uygulamasından çıkaracakları ders olacaktır. Bu ders çıkarılabilirse Türk Telekom en az sorun ile endüstri ilişkilerini yöneten bir şirket haline gelecek ve umarım bir daha hiç grev yaşanmayacaktır"

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, böyle bir kitabın yazılmasının, Türk Telekom işçilerinin özelleştirme sonrası verdikleri sendikal mücadelenin Türk işçi tarihine not düşülmesi bakımından son derece önemli olduğunu kaydetti. Kitabın öncelikli amacının greve giden yolda sendikal gücün ve öldü diye nitelendirilen örgütlü mücadelenin kahramanlarını ölümsüzleştirmek olduğunu söyleyen Akcan sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Türk Telekom Grevi kitabının grevin taraflarınca doğru bir şekilde değerlendirilmesini ve 2009 yılında başlayacak olan 8.Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine olumlu katkı sağlamasını beklemekteyiz .Türk Telekom grevi, Telekom işçisinin çocuklarına ve torunlarına bırakacağı onurlu bir altın miras olarak hafızalarımızda sarsılmayacak yerini almıştır."