Türk Telekom Grubu, Ilk Çeyrekte Gelirini Yüzde 6,2 Artırdı

Türk Telekom Grubu, 2013 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. İletişim ve yakınsama...

Türk Telekom Grubu, 2013 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. İletişim ve yakınsama teknolojileri grubunun, söz konusu dönemde gelirleri 2012 yılı aynı dönemine kıyasla yüzde 6,2 artarak 3,1 milyar TL’yi aştı. Yılın ilk çeyreğinde 254 milyon TL konsolide yatırım gerçekleştiren Türk Telekom Grubu, altyapı çalışmalarını hızla sürdürerek FTTC (saha dolabına kadar fiber) ile ulaşılan 4,7 milyon haneye ek olarak FTTH/B (eve/binaya kadar fiber) ile 2,1 milyondan fazla haneye fiber altyapısı sağladı. Yılın ilk çeyreğinde genişbant müşteri sayısı 7,1 milyona ulaştı.

Reklam
Reklam

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani Türk Telekom’un 2013 Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk Telekom Grubu’nun büyüme ivmesi 2013’ün ilk çeyreğinde de devam etti. 2013 yılının tamamı için verdiğimiz rakamsal hedeflere paralel olarak, Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 6 artışla 3,1 milyar TL’ye yükseldi. Grup FAVÖK hem sabit hem de mobil tarafta gösterdiğimiz güçlü performansın soncu olarak 1,1 milyar TL’yi aştı. Büyüme stratejimiz çerçevesinde yatırımlarımız ilk çeyrekte 250 milyon TL’yi geçti. Saha dolabına kadar fiber altyapımız 4,7 milyondan fazla haneye ulaşırken eve/binaya kadar fiber altyapımızı 2,1 milyon haneye ulaştırdık."

TTNET'in satış ve pazarlama kanalı ve müşteri hizmetlerinde yapılan iyileştirmeler ile 1. Çeyrek'te net 73 bin yeni müşteri kazandığına dikkat çeken Kanafani, "Abone artışımız hızlandı ve son 4 çeyreğin en yüksek artışı ile toplamda 7,1 milyon geniş bant müşterisine ulaştık. Buna ek olarak, geniş bant gelirlerimiz hem abone sayısının hem de kullanıcı başına ortalama gelirin artışı sayesinde yıldan yıla yüzde 12 arttı." bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Kanafani, grubun GSM sektöründeki oyuncusu Avea ile ilgili olarak da şunları aktardı:

"Birinci çeyrekteki yoğun rekabete rağmen Avea güçlü büyüme performansını sürdürdü ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla kârlılığını da arttırdı. Çeyrek bazında mobil gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 17 artarak 917 milyon TL’ye yükseldi ve mobil FAVÖK yüzde 40 artarak 109 milyon TL olarak gerçekleşti. Pazardaki en yenilikçi tarifelerimiz sayesinde Türkiye’de mobil numara taşınabilirliğinin tartışmasız lideri olduk. Abone artışını sürdürdük ve net 240 bin yeni abone ile toplam abone sayımız 13,7 milyonu aştı. Özellikle 3G şebekesine odaklanarak mobil yatırımlarımıza devam ettik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: