Türk Telekom ile Haber-İş arasında mutabakat sağlandı

Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasında 13 Şubat 2009 tarihinden bu yana yürütülmekte olan 8. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin, anlaşma ile sonuçlandığı bildirildi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, 8 Nisan tarihinde taraflar arasında imza töreni yapılmasına karar verildi. Toplu iş sözleşmesi, 1 Mart 2009 ile 28 Şubat 2011 tarihleri arasında 2 yıl süreyle geçerli olacak.

Sözleşme kapsamında, sendika üyesi işçilerin ücretlerine, ilk altı aylık dönem için yüzde 3; ikinci altı aylık dönem için yüzde 3,5; üçüncü altı aylık dönem için yüzde 2,5 ve dördüncü altı aylık dönem için yüzde 2,5 oranlarında zam yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Reklam
Reklam

Bunun yanı sıra, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemlerdeki enflasyon oranlarının (TÜFE) yüzde 2,5'i aşması halinde, aşan kısımların yüzde 75'inin, bir sonraki dönemde işçi ücretlerine ilave edilmesine karar verildi.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ve sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt, "Türk Telekom olarak yalnızca teknolojiye ve altyapıya değil, istihdama ve çalışanlarımıza da yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türk Telekom gibi haftanın 7 günü, günün 24 saati kesintisiz ve aynı kalitede hizmet sunan bir kurum için çalışan memnuniyeti en öncelikli konulardan biri. Tüm çalışanlarımızla birlikte Türk Telekom ailesi olarak Türkiye'ye hizmet vermeye devam edeceğiz. Anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin ülkemiz, şirketimiz ve çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.