Türk Telekom'daki grev iletişimi etkiliyor

Türk Telekomünikasyon A.Ş'de, Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin bu sabah başlattığı grevin ardından İstanbul, İzmit ve Bursa gibi abone yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde iletişimde aksamalar başladı.

Grev öncesi Telekom kablolarına sabotaj

Grev, İzmir'de uçak kalkış saatlerini de etkiledi

Grev uygulaması nedeniyle bazı bölgelerde iletişim hatlarında sorunlarla karşılaşılıyor. Bu nedenle sesli iletişimin yanı sıra zaman zaman internet altyapısında da erişim problemleri yaşanıyor.

Grev öncesi Telekom kablolarına sabotaj

Türk Telekom, greve katılması yasak olan personeliyle sorunlara müdahale etmeye çalışıyor. Greve çıkan personelin daha çok arıza birimlerinde görev yapıyor olması nedeniyle Türk Telekom'un, arızaların kısa sürede giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayabileceği, grevin daha çok bu alanda kendini hissettirmesi öngörülüyor. Santral ve ana haberleşme omurgasında herhangi bir aksaklığın söz konusu olmayacağını kaydeden Türk Telekom yetkilileri, haberleşme hizmetinin aksamaması için greve katılmayan personelle azami gayret gösterilerek çalışılacağını belirttiler.

Reklam
Reklam

-GSM operatörleri de etkilenecek-
Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, hangi noktalarda iletişim sorunlarının yaşandığını ancak işverenin tespit edebileceğini, kendilerinin bu konuda bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Grev öncesi Telekom kablolarına sabotaj

Akcan, normal günlerde İstanbul'da 5 bin arızanın meydana geldiği düşünüldüğünde, bu alanda çalışan personelin greve çıkması nedeniyle önümüzdeki günlerde hizmetlerin aksamasında yoğunluk yaşanacağını belirtti.

Grev süresi uzadıkça arıza yoğunluğunun artacağını dile getiren Akcan, Türk Telekom altyapısından verilen hizmetlerin bundan etkileneceğini söyledi. Akcan, sabit hatlardaki arızalar giderilemediği sürece arızaların katlanacağını, vatandaşların cep telefonlarına yüklenmesiyle operatörlerin de bundan etkileneceğini ifade etti.
Akcan, grevin ertelenmesini istemediklerini de vurgulayarak, "Grevin ertelenmesi demek, hükümete olan güvenimizin sarsılması demektir. Grevi erteleyeceklerine Türk Telekom'u satın alan yabancı sermayeye baksı yapsınlar. Bizim taleplerimiz, bu ülkenin gerçeklerine uygun taleplerdir" dedi.

Reklam
Reklam

AA