Türk TIR'ları Yağmalanıyor

Babel El Havva Sınır Kapısı'nın Suriyeli muhaliflerin kontrolüne geçtiği sırada gümrük sahasında bekleyen TIR’ların akıbetleri...

Babel El Havva Sınır Kapısı'nın Suriyeli muhaliflerin kontrolüne geçtiği sırada gümrük sahasında bekleyen TIR’ların akıbetleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Çok sayıda TIR, çatışma sırasında tamamen yanarken ön sıralarda bulunan çoğu Türk TIR’ı da kaçırıldı.

TIR’ını Babel El Havva Sınır Kapısı'ndan 20 kilometre ileride dağlık alanda bulan nakliye firması sahibi Ali Abbasoğlu, “Çok şükür halı yüklü TIR’ı kapıya 20 kilometre ileride buldum. Köy halkı yağmalamaya çalışıyordu. Şuanda kontrol muhaliflerin elinde. Ellerinde güçlü silahlar yok. Havan topu, kanaslar var ama düzenli değiller. Suriye ordusu geldiğinde çokta dayanacaklarını düşünmüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Abbasoğlu ayrıca köylüler tarafından kaçırılan TIR’ını almak için 700 dolar rüşvet verdiğini belirtti. Yine halı yüklü TIR’ını yağmalanmış olarak bulan şoför İrfan Dağlı, can güvenliğinin olmadığını, TIR’ında yüklü halıların tamamen köy halkı tarafından yağmalandığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: