Türk Tohumcular Birliği'nden Somali'ye 50 bin liralık yardım

Türk Tohumcular Birliği, açlıkla mücadele eden Afrika ülkesi Somali'ye 50 bin liralık yardımda bulundu. Yardım...

Türk Tohumcular Birliği, açlıkla mücadele eden Afrika ülkesi Somali'ye 50 bin liralık yardımda bulundu. Yardım çekini Hacıbaba Restorant'ta düzenlenen iftarda Türk Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) adına Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a takdim etti.

TÜRKTOB bünyesinde yayına başlayan www.turktobhaber.com isimli haber sitesinin tanıtımı için Hacıbaba Restorant'ta düzenlenen iftarda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TÜRKTOB'un yürüttüğü çalışmaların stratejik bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, "Tohum konusundaki çalışmalara güçlü bir destek veriliyor. Tohum konusundaki verdiğimiz destek sözden çıktı fiiliyata geçti. Artık gıda konusunda daha güven içerisindeyiz. Bu çalışmalar daha güçlü hale gelmeli. Üretimdeki çeşitlilikle tüm dünyaya hitap edebilmeliyiz." dedi. Afrika'daki açlığa vurgu yapan Arınç, bu konuda Türk milletinin seferber olduğuna dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün içerisinde Somali'ye gideceğini belirten Arınç, Başbakan Erdoğan'ın oradaki durumu bizzat görüp, yardım dağıtımlarını denetleyeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ise birkaç yıl öncesinde yoksul ülkelerde gıda krizi çıkacağının öngörüldüğünü belirterek, bu krizin Afrika'da kendini gösterdiğini bildirdi. Afrika'ya yardım konusunda Türk milletinin yardımsever özelliğini bir kez daha gösterdiğini aktaran Bakan Eker, "50 bin ton buğday unu ve diğer ihtiyaç malzemeleri için organizasyon yapılmakta. Hükümet olarak bu acıyı hafifletmek için seferber olduk." dedi.

Türk Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses ise Türk tohumculuğunda gelinen noktayla ilgili verileri paylaşarak, artık çiftçilerin Türkiye'de üretilen tohumları kullandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından TÜRKTOB'un Somali'ye verdiği 50 bin liralık yardımın çekini Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz