Türk Toraks Derneği, 16. Yıllık Kongresinde Sağlıkta Şiddeti Tartışacak

Türk Toraks Derneği, 3 - 7 Nisan tarihleri arasında tertipleyeceği 16. Yıllık Kongresi'nde ‘Sağlıkta Şiddet...

Türk Toraks Derneği, 3 - 7 Nisan tarihleri arasında tertipleyeceği 16. Yıllık Kongresi'nde ‘Sağlıkta Şiddet Nasıl Önlenir?’ konulu panel düzenleyecek.

Antalya Maritim Pine Beach Kongre Merkezi'nde yapılacak kongre öncesi konuyla ilgili açıklamada bulunan derneğin 1. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Feyza Erkan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, son yıllarda çok büyük artış gösterdiğini kaydetti. Türkiye’deki çalışmalara göre sağlık çalışanlarında şiddete uğrama oranının yüzde 49 ile 91 arasında olduğunu kaydeden Erkan, şiddete maruz kalanlarda ise yüzde 36 ile 92 oranında ciddi ruhsal travma saptandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Sadece 2012 yılında 3 bin 84 sağlık çalışanı, hasta ve hasta yakınlarının şiddete maruz kaldığını ifade eden Erkan, panelle ilgili şu bilgileri verdi: “Şiddet daha çok kamu hastanelerinde ve acil hizmetlerde, daha yoğun olarak pratisyenlere ve hemşirelere yönelmiştir. ‘Sağlıkta Şiddet Nasıl Önlenir?’ başlıklı panelde şiddetin önlenmesiyle ilgili öneriler tartışılacaktır. Şiddet kurbanlarından biri olan ve bu yüzden büyük bir ruhsal travma yaşayarak, çok sevdiği görevini ve büyük emek verdiği hastanesini terk eden Dr. Eda Uslu kendi deneyimlerini bizimle paylaşacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyonu Başkanı Dr.Necdet Ünüvar bu konuda TBMM’nde yürüyen çalışmaları ve güncel durumu aktaracaktır. Sağlık hizmet alanında yaşanan şiddet konusunda araştırmaları olan Dr.Osman Elbek ‘hekim gözüyle’ görüşlerini paylaşacaktır. Uzun yıllar başhekimlik deneyimi bulunan Dr.Öner Balbay ise hastane yönetimlerinin alması gerekli önlemleri dile getirecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: