Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği yemekte buluştu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesince düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yemeği çok sayıda Adanalı...

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesince düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yemeği çok sayıda Adanalı kadını bir araya getirdi.
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ATO Sev tesislerinde düzenlediği yemekte bir araya gelen dernek üyeleri, gerçekleştirilen faaliyetler ve gelecek dönemlere ilişkin projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular.
Derneğin Adana Şube Başkanı Emine Varmış, burada yaptığı açıklamada, son dönemlerde yaşanan terör olayları ve Van’da meydana gelen deprem nedeniyle bu yıl ki kutlamaları buruk bir şekilde geçirdiklerini söyleyerek, ‘’Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümüne böyle acı olaylarla girmek hepimizi derinden üzdü. Yaşadığımız acıların verdiği acıların üzerinden, cumhuriyetin bize en büyük armağanı olan birlik ve beraberlik duygularımızla geleceğiz’’ dedi.
Güvenlik güçlerine karşı son dönemlerde artan silahlı saldırıları dernek olarak kınadıklarını ifade eden Varmış, şöyle devam etti: ‘’Bölücü terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Ülke olarak, devletin bütünlüğünü, ulusun birliğini ve Cumhuriyet’in temel niteliklerini korumadaki kararlılığımızın daha da güçlenerek süreceğine inanıyoruz. Şehit haberleri ile sarsılan ülkemiz, geçtiğimiz günlerde Van’da meydana gelen deprem haberiyle bir kez daha yasa boğuldu. Her iki olay sonrasında da Türkiye’nin dört bir yanından insanlar el ele vererek dayanışma içine girdi. Bu görüntü bizlere, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını gösteren önemli bir işaretti. Yaşadığımız olayların acısı büyük, ancak bu günleri sadece birlik ve beraberliğe olan inancımızı, kardeşlik duygularımızı daha da sağlamlaştırarak aşabiliriz. Şimdi kenetlenme, birlik olma zamanı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz