Türk usulü aslan terbiyesi

Kayseri’deki Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen ve veteriner Hilal Akbaş’ın adı verilen aslan yavrusu, ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Veteriner Hilal Akbaş, "Biberonla süt içiriyoruz. Masaj uyguluyoruz ve gazını çıkarmasına yardımcı oluyoruz. Uyuyamadığı zaman huysuzlanıyor. Bu durumda battaniye ile sallıyoruz" dedi.

BüyükşehirBelediyesi tarafından yapılan veTürkiye’nin en büyük tematik parklarından Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki Hayvanat Bahçesi’nin en küçük sakini, ’Hilal’ adı verilen aslan yavrusu. Parçalanma ihtimaline karşı, annesi, babası ve 1.5 yaşındaki ağabeyinden ayrı bir kafeste bakılan ’Hilal’, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Aslan yavrusunun tüm ihtiyaçları, adaşı olan Hayvanat Bahçesi Sorumlusu veteriner Hilal Akbaş tarafından gideriliyor.

Reklam
Reklam

Yavru aslana anne şefkati gösteren, zaman zaman da evine götürüp bakan veteriner Hilal Akbaş, henüz et yemediği için Hilal’i sütle beslediklerini söyledi. Akbaş, "Hilal’in bebekten farkı yok. Sütünü içtikten sonra tıpkı bebekler gibi ona da masaj uyguluyoruz ve gazını çıkarmasına yardımcı oluyoruz. Yeni doğan bebeklerde kullanılan bezlerle bezleniyor, uyuyamadığı zaman da huysuzlanıyor. Bu durumda battaniye ile sallıyoruz. Şu anda çok küçük olduğu için, parçalanma ihtimaline karşı anne ve babasından ayrı bir kafeste tutuyoruz. Zaman zaman annesi ile tellerin arkasından gözetim altında buluşturuyoruz" diye konuştu.

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: