Türk vatandaşı dar ağacının eşiğinde

TAHRAN (İHA) - İki İranlıyı silahla öldürdüğü iddiasıyla İran'da yargılanan bir Türk vatandaşının idam cezasına çarptırılabileceği bildirildi.

İran basınında yayınlanan habere göre, uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen paranın paylaşımından çıkan anlaşmazsızlık sonucu 2 İranlıyı silahla öldürdüğü iddia edilen Nurzat (51) isimli bir Türk vatandaşı dün hakim karşısına çıkarıldı. Yapılan duruşmada hayatını kaybeden İranlıların aileleri katil zanlısının idamını isterken, sanığın yargıçtan ölenlerin ailelerinden af alabilmek için 15 gün süre istediği ve yargıcın bu isteği kabul ettiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Dün yapılan duruşmada 2 İranlı arkadaşını öldürdüğünü kabul eden Nurzat, ancak bunun kara para yüzünden olmadığını söyledi. Nurzat, öldürdüğü kişilerle aralarındaki mali sorunlar nedeniyle olay günü bir araya geldiklerini, çıkan kavgada arkadaşlarının kendisine saldırması üzerine sinirine hakim olamadığını iddia etti.

Nurzat isimli Türk vatandaşının 1998 yılında da 303 kilogram morfin ile İran-Türkiye sınırında yakalandığı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.