Türk Vatandaşı Ömer Kaya'nın Honduras'ta Öldürülmesi

Orta Amerika'daki Honduras'ta arkadaşının yanında tatildeyken fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişilerce vurularak öldürüldüğü bildirilen Türk vatandaşı Ömer Kaya'nın Demre'de yaşayan

Orta Amerika'daki Honduras'ta arkadaşının yanında tatildeyken fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişilerce vurularak öldürüldüğü bildirilen Türk vatandaşı Ömer Kaya'nın Demre'de yaşayan ailesi, oğullarının cenazesini Türkiye'ye getirebilmek için Honduras Fahri Konsolosuna vekalet gönderdi.

Demre'ye bağlı Beymelek beldesi İskele Mahallesi'nde yaşayan Kaya ailesi, yaklaşık 15 yıl önce İngiltere'ye giden ve bu ülkede yaşayan 34 yaşındaki oğulları Ömer Kaya'nın orta Amerika ülkelerinden Honduras'ta öldürülmesinin üzüntüsünü yaşıyor. Aile, oğullarının cenazesini Türkiye getirebilmek için çabalıyor.

Reklam
Reklam

Ömer Kaya'nın babası Selahattin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır yurt dışında olan oğlunun böyle bir olayla hayatını kaybetmiş olmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını, olayı öğrendikleri günden beri oğullarının cenazesini Türkiye'ye getirmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Honduras ve Türkiye arasındaki saat farkından dolayı yürütülen işlemlerin gecikmeye uğradığını, ayrıca hafta sonu olması nedeniyle de işlem yapılamadığını beliren Kaya, son olarak Meksika Konsolosluğuna vekalet gönderdiklerini anlattı.

Demre'de bulunduğu sırada olayı duyan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kendilerini ziyaret ettiğini bildiren Kaya, "Acımız çok büyük, neden böyle bir olay başımıza geldi bilmiyorum. Ama daha da ötesi cenazemizin getirilmesi konusunda yaşadığımız sıkıntı. Yabancı bir ülke, nasıl olacağını, ne istediklerini tam bilemiyoruz. İnşallah en kısa sürede cenazemiz Türkiye'ye, memleketimize gelir" dedi.

İngiltere'de bir emlak şirketinin sahibi olan iş adamı Ömer Kaya, geçtiğimiz hafta salı günü Honduras'ın San Pedro Sula kentinde fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişi ya da kişiler tarafından boynundan silahla vurularak öldürülmüştü.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: