Türk vatandaşları tahliye edilecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İDO deniz otobüslerinin her biri bin 250 yolcu taşıyor, Libya'ya 25 saatte gidecekler" dedi.

ANKARA (İHA) -Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankamall Alışveriş Merkezinde, Erzincanlılar Kültür ve Dayanışma gecesine katıldı. Burada gazetecilerin Libya'da yaşanan olaylar ve Türk vatandaşların ne zaman getirileceği yönündeki sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, bu konuda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında bir kriz masasının oluşturulduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Libya'da yaşanan karışıklıktan dolayı çeşitli müteahhitlerin yatırımcıların oradaki iş yerlerinde çalışan binlerce vatandaş var. Vatandaşlarımızın her hangi bir zarar görmemesi için, tahliye edilerek memleketimize getirmek için, Başbakanımız dün bir kriz masası oluşturdu. Cemil Bey başkanlığında kriz merkezi bir tahliye planı yaptı. Bu planda gemiler ve uçaklar var. Gemilerle ilgili İstanbul Belediyesine bağlı İDO deniz otobüslerinin her biri bin 250 yolcu taşıyor ve 75 kilometre hızla gidiyor. Libya'ya

Reklam
Reklam

25 saatte varacaklar. Güvenlik tedbirleri müsait olunca vatandaşlarımızı alıp getirecekler. Hava köprüsü ile tahliye planı var. Karışıklık olduğunda, otorite boşluğu olduğunda uçaklar iniş yapamıyor. Buralarda da ne zaman alt yapı müsait olursa, oradaki otoriteler güvenli inişe izin verirse hava yolu ile tahliye yapılacak. Bakanlığın gerekli çalışmaları sürüyor."