Türk vatandaşlarını sahte belgelerle yurt dışına çıkaran örgüt çökertildi

Türk vatandaşlarını düzenledikleri sahte belgelerle vize alarak ya da direkt yurt dışına çıkartan örgüt ‘Rüya’...

Türk vatandaşlarını düzenledikleri sahte belgelerle vize alarak ya da direkt yurt dışına çıkartan örgüt ‘Rüya’ operasyonuyla çökertildi. Göçmen kaçakçılığı yapan örgütün kişi başı 5 ila 12 bin euro aldığı tespit edildi.
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Antalya merkezli suç örgütünün göçmen kaçakçılığı yaptığı istihbaratını aldı. Örgütü çökertmek için 6 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takip bugün sonuçlandı. Antalya başta olmak üzere İstanbul, Gaziantep, Mersin, Adıyaman ve Adana’da eş zaman 26 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen ‘Rüya’ operasyonunda çete lideri olduğu iddia edilen Erdoğan K. ile birlikte 33 kişi gözaltına alındı.
‘Suç örgütü kurmak, örgütü üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde göçmen kaçakçılığı yaparak haksız kazanç elde etmekle’ suçlanan 33 şüpheliden 15’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 18 kişinin de emniyetteki sorguları devam ediyor. Operasyon kapsamında 2 kişinin de firari olarak arandığı öğrenildi.
Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen örgütün polise yakalanmamak için paravan turizm şirketi kurduğu tespit edildi. Örgütün şirket üzerinden yurt dışına çıkmak isteyen Türk vatandaşlarını sporcu, öğrenci, işadamı gibi göstermek için sahte belge düzenlediği iddia edildi. Örgüt üyelerinin bu belgelerle yurt dışına çıkmak isteyen kişilere sahte vize aldığı öne sürüldü. Örgüt üyelerinin yurt dışına çıkardıkları her Türk vatandaşı için 5 ile 12 bin euro arasında aldıkları, bu kişileri bazen Kaş’tan gemilerle Meis Adası’na götürerek buradan yurt dışına çıkardıkları tespit edildi. Örgütün şu ana kadar 30 kişiyi Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada gibi Avrupa ülkelerine sahte belgelerle götürdükleri iddia edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz