Türk Vatandaşlarının Vizeye İhtiyaç Duymadan Gidebileceği Singapur'u Hemen Görmeniz İçin 9 Neden

Malay Yarımada'sının güney ucundaki bu çok güzel ada devletine, hem de vize almadan gitmek varken, tatil planlarınızı hemen yapmayın deriz!

  1. yüzyıla dayanan tarihi ile çok çok eski bir medeniyet olması yüzünden görebileceğiniz muhteşem yapılar var. Beyaz Saray'ı andıran bu eski mahkeme binası da onlardan biri.

Abdul Gafoor Camisi görmeniz gereken yerler arasında. 1850'lerde kurulan bu muhteşem yapı, halen Singapurlu müslümanların ibadetine açık. Orjinali tahta olan bu yapı daha sonra betonla revize edilmiş.

Sedece Kuan Yin Tapınağı'nı görmek için bile gidilir. Nirvana'ya ulaşmak için budistlerin ibadet ettikleri bu yapının tarihi de, 19. yüzyıl başlarına denk gelmektedir.

Acı biberli ve barbekü soslu özel yengeci tatmazsanız, Singapur mutfağını eksik tamamlamış olursunuz. Ülkenin birçok yerinde yiyebileceğiniz bu yengeci tadanlar anlata anlata bitiremiyor. Siz de bitir

Bir başka müthiş yiyecek de Laksa. Hindistan cevizi sütü ve karidesin nasıl bir uyum içerisinde damak tadı oluşturacağını başta endişe edebilirsiniz ancak bu kadar ünlüyse kesinlikle tadılmalı!

Marina Bay Resorts'u mutlaka görmelisiniz. Gönül ister bütçeniz orada kalmaya yetsin ancak gerçekten çok pahalı bir otel. Bununla beraber yapımının 5.7 milyar Dolar (evet doğru okudunuz) olduğunu düşü

Singapur Dönmedolabı

Bizim nostaljik mahalle arası lunaparklarımızdaki dönmedolaplara pek benzemiyor. Bu devasa yapıyı zaten hemen yerden görebilmeniz mümkün. Binmekse biraz cesaret istiyor!

Reklam
Reklam

Dev Buda Tapınağı

Singapur'un Çin Mahallesi'nde bulunan bu devasa tapınak aynı zamanda içinde bir müze de barındırıyor. Tarihi çok eskiye dayanmasa da gözlerinizi bayram ettirecek bir mimari güzelliğe sahip.

Singapur Botanik Bahçeleri, zaten meşhur olan uzakdoğu bahçe sanatlarının da en güzel örneklerini sergiliyor. Enfes bir doğa, muhteşem bitkiler ve bu dünyadan uzaklaşmak için çok güzel kaçamak!