Türk ve Rum çocukların ABD çıkartması

Kıbrıs'ın Türk ve Rum kesiminden 20 lise öğrencisi Fulbright Komisyonu'na bağlı Uluslararası çocuk Sanatları Vakfı'nın düzenlediği bir organizasyon çerçevesinde ABD'de buluştu.

ABD'nin başkenti Washington'a yaklaşık 2 hafta önce gelen Rum ve Türk gençleri organizasyon çerçevesinde yürüttükleri güzel sanatlar çalışmalarını bugün Dünya bankasında düzenlenen bir sergiyle halka tanıttılar. Dünya Bankası Presidential Gallery'de sergilenen Kıbrıslı çocuklara ait barış konulu resim çalışmaları ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

İHA mikrofonuna konuşan Rum ve Türk gençleri bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti belirterek aralarında aslında hiç fark olmadığını ve birbirleriyle arkadaşlık kurmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. Büyüklere örnek olacak dostluklarıyla takdir toplayan gençler hafta sonu ABD'den ayrılacaklar. Sanat çalışmalarının yani sıra ABD'yi de gezme ve tanıma fırsatı bulan gençler ülkelerine memnun döneceklerini söylediler. Vakıf başkanı Harriet Mayor Fulbright ise bu programın adadaki yetişkinlere örnek olmasını belirterek programın sorunlu ülkelerdeki çocukları bir araya getirmek amacıyla daha da genişletileceği haberini verdi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: