Türk ve Yunan dalgıçlar dostluk için daldı

ANTALYA (İHA) - Uluslararası 10. Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali bugün başladı. Festivalin ilk gününde Uluburun batığında Türk ve Yunan dalgıçlar dostluk için daldı. Ellerinde Türk ve Yunan bayraklarıyla dalış yapan yaklaşık 20 dalgıç, Dünya Barış Günü'nde dostluk mesajları verdi.

Dalışın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yunan Meis Adası Belediye Başkanı Pavlos Panagiris, bu yıl 10.'su düzenlenen festivalle iki ülke arasında dostluk bağları oluşturulduğunu ve bunun tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. Bu festivalin, geçmişten bugüne kadar süren Türk Yunan dostluğunun temellerini daha da sağlamlaştıracağını söyleyen Panagiris, "Bu süre içinde sevinç ve üzüntülerimizi paylaştık. Kaş ile Meis Belediyesi'nin kardeş şehir ilan edilmesini teklif ediyorum. Bunun dostluğumuzu daha da pekiştireceği inancındayım" dedi.

Reklam
Reklam

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise, "Yunanıstan'da meydana gelen orman yangınlarında hayatlarını kaybeden dostlarımıza rahmet diliyorum" diyerek başladığı konuşmasında, "Festivalin amacı, Kaş'ı bir kültür ve sanat merkezi olarak tüm dünyaya tanıtmaktır. Bugün Dünya Barış Günü. İki komşu belediye olarak amacımız barışı ve kardeşliği geliştirmek, iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmektir. Yaşasın Türk Yunan dostluğu, yaşasın dünya barışı" dedi.

Festival kapsamında akşam kortej yürüyüşü yapılacak, yarın ise Meis Adası ile Kaş arasında yüzme ve kano yarışması gerçekleştirilecek.