Türk Yazılım Sistemi Tacikistan'da Uygulanacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de faaliyet gösteren bilgisayar firmasının bilet otomasyon sisteminin, Tacikistan'da da kullanılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Kayseri'de faaliyet gösteren bilgisayar firmasının bilet otomasyon sisteminin, Tacikistan'da da kullanılması için çalışma başlatıldığı bildirildi. İpek Bilgisayar şirketinin proje sorumlusu Vedat Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de şehirlerarası otobüs firmaları için uçtan uca çözümler üreten firmanın yazılım programının Orta Asya ülkelerinden Tacikistan için de uyarladığını belirtti. Türkiye'de 200'den fazla firma ile beraber, Irak, Gürcistan, Suriye, Suudi Arabistan, Yemen, Yunanistan ve Almanya'da bilet otomasyon sistemi yazılımının kullanldığını ifade eden Çavuşoğlu, Ulusoy Turizm'in Tacikistan'da gerçekleştirdiği Şehirlerarası Ulaşım Projesi kapsamında kullanılmasının planlandığını dile getirdi. Proje kapsamında yazılımın Rusça entegrasyonu yapılmakla beraber ayrıca son kullanıcıların internet üzerinden bilet almalarını da sağlayacak online web sayfası ve mobil uygulamalar da Tacikistan için uyarlandı. Çavuşoğlu, "Dünyanın en gelişmiş şehirler arası otobüs taşımacılığı ağlarından biri Türkiye'de bulunmaktadır. Biz de, İpek Bilgisayar olarak geliştirdiğimiz ürünlerin başka ülkeler de de kullanılabilir olmasından gurur duyuyoruz. İlerleyen dönemde Türkiye’de bu konuda gerçekleştirdiğimiz bilet dağıtım sistemi "www.biletall.com" gibi uygulamaları da Tacikistan için uyarlamayı planlamaktayız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: