Türk Yerel Hizmet Sen Düzce İl Temsilcisi Ahmet Hayri Tekin:

Türk Yerel Hizmet Sen Düzce İl Temsilcisi Ahmet Hayri Tekin sözleşmeli Belediye ve Özel İdare...

Türk Yerel Hizmet Sen Düzce İl Temsilcisi Ahmet Hayri Tekin sözleşmeli Belediye ve Özel İdare çalışanlarına verilen kadro sözünün havada kalmaması gerektiğini söyledi.

Türk Yerel Hizmet Sen Düzce İl Temsilcisi Ahmet Hayri Tekin kamuda yaşanan kadro sıkıntısı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında; güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil ve kısmi zamanlı personel uygulaması son buluncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Tekin, tüm ülkede istihdam mantığının güvenceli ve sürekli hale gelmesi için çabaladıklarını kaydederek, “Artık hükümet, sözleşmeli belediye çalışanlarını kadroya geçirmek için daha fazla beklememeli, bu mağduriyeti bir an önce sonlandırmalıdır. Belediye çalışanlarımız da neden kadroya geçirilmek için iki yıl beklemek zorunda kaldıklarını, mutlaka sorgulamalıdır. AKP, bu sorunu çözmelidir. Aynı problemleri yaşayan insanların bir kısmını memnun edip, diğerlerini hüsrana uğratmak ve iki yıl boyunca diken üstünde yaşatmak doğru bir yaklaşım olmamıştır. Yapılan bu açıklamanın da diğer açıklamalar gibi havada kalmayacağına ve en kısa zamanda gerçeğe dönüşeceğine inanmak istiyoruz. Bu doğrultuda belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalar olumlu olmakla birlikte, son yılların kanayan yarası haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamın giderek artması bizleri kaygılandırmaktadır. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemiz tüm ülkede istihdam mantığının güvenceli ve sürekli hale getirilmesidir. Belediyelerde çalışan sözleşmeli personeller başta olmak üzere istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tekin ayrıca kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil ve kısmi zamanlı personel çalıştırılması uygulaması son buluncaya kadar mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: