Türk yerel medyası AB yolunda

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ile İngiltere Büyükelçiliği işbirliğinde yürütülecek ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’...

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ile İngiltere Büyükelçiliği işbirliğinde yürütülecek ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ projesi için Türkiye ve İngiltere büyükelçileri arasında karşılıklı imzalar atıldı. Proje kapsamında yerel medyanın AB konusunda bilinçlenmesi için çeşitli seminerler ve toplantılar yapılması planlanıyor.
Proje ile ilgili imza töreni, Ortaköy’deki AB Genel Sekreterliği ofisinde gerçekleşti. Törene Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra her iki ülkenin büyükelçileri katıldı. Törende konuşan Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bu imza töreni belki de yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır. Bu proje ile yakılan meşale Anadolu’muzu Türkiye’mizi aydınlatmaya başlayacaktır. Biz AB’ye katılım sürecini İstanbul ve Ankara’nın beş yıldızlı otellerde tartışılma süreci olmaktan çıkardık. 81 ilimizde hissedilen bir süreç haline getirmek için ilk önce bu süreçte kullanılan dili değiştirmek gerektiği inancıyla çok yoğun çalışmalar ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.
Söz konusu proje, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amacıyla uygulanacak. Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap edecek proje kapsamında, 10 ilde düzenlenecek bilgilendirme seminerlerine bölgesel olarak belirlenen çevre illerden yerel medya mensuplarının katılması planlanıyor. Seminer katılımcıları arasından seçilecek medya mensupları ilerleyen tarihlerde Brüksel ve Londra'ya çalışma ziyaretlerinde bulunacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz