Türk Yıldızlarından Nefes Kesen Şov

Bodrum'da gösteri yapacak olan "Türk Yıldızları" ve "Solo Türk" prova uçuşlarını yerden 30 metre yükseklikte...

Bodrum'da gösteri yapacak olan "Türk Yıldızları" ve "Solo Türk" prova uçuşlarını yerden 30 metre yükseklikte yaptığı akrobasi hareketleri heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Akrobasi Timleri "Türk Yıldızları" ve "Solo Türk", Türk Yıldızları Timi'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek gösterilerinin provası nefesleri kesti. Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Timlerinin 28 Nisan yapacakları gösterilerin prova uçuşunu gerçekleştirdi. Bodrum semalarında yaptıkları prova uçuşlarında yerden 30 metre yüksekte yaptığı hareketlerle vatandaşlar ve turistler tarafından ilgi ile izlendi. Turistlerin şaşkın bakışları arasında gerçekleştirilen prova uçuşları Cumartesi günü saat 13.00'de Kumbahçe Plajı'nda başlayacak.

Reklam
Reklam

Bu arada Bodrum'da yapılacak olan gösteriler iki bölümden oluşacak. İlk bölümde 2011 yılında İngiltere'de 29 ekip arasında yapılan yarışmada birinci olan SOLOTÜRK pilotları F16'larla uçuşlarını gerçekleştirecek, ikinci bölümde Türk Yıldızları 7 süpersonik (ses üstü) uçakla gösteri yapacak. Türk Yıldızları Timi gösterilerinde kullanacakları 8 uçakla sesten hızlı savaş uçakları alanında dünya rekorları da kırdı.

SOLO TÜRK VE TÜRK YILDIZLARI BİR ARADA

Bodrum'da akrobasi uçuşu yapacak olan uçaklar yerden 30 metre yükseklikten uçacak. Türk Hava Kuvvetleri'nin, kuruluşunun 100. yılı armağanı olarak kurduğu SOLOTÜRK ile 1992 yılında kurulan Türk Yıldızları ilk kez birlikte gösteri yapacaklar. Türk Yıldızları'nın 20. Kuruluş yılı nedeniyle yedisi yurt dışında olmak üzere yıl boyunca 30 akrobasi gösterisi gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: