Türk-yunan Dostluğu Pekişiyor

1923 yılında Lozan Antlaşması'na ek protokol uyarınca Türkiye ve Yunanistan'ın kendi ülkelerinin yurttaşlarını din esası...

1923 yılında Lozan Antlaşması'na ek protokol uyarınca Türkiye ve Yunanistan'ın kendi ülkelerinin yurttaşlarını din esası üzerine zorunlu göçe tabi tutmasını sağlayan Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi’nin ardından 90 yıl geçmesine rağmen, göç eden Türk ve Yunan vatandaşları memleketlerini unutmuyor.

Onlardan birisi olan ve aslen Bafralı olan Theodore Pavlidis her fırsatta geldiği Samsun’da ziyaretlerde bulunarak, Türk-Yunan dostluğunun büyümesini amaçlıyor. Samsun İl Genel Meclisi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Pavlidis, Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek ve Parti Grup Başkanları içe bir araya gelerek, Türk-Yunan dostluğunun pekiştirilmesi için her türlü çalışmada aktif olarak rol alacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Ailesinin Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi’nde Bafra’dan Yunanistan’a göç ettiğini söyleyen Pavlidis, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki önyargıları kaldırmak için uğraş veriyoruz. Dostluğu arttırmayı hedefliyoruz. İki ülke arasında tarihe bakıldığında her zaman önyargılar var biz bu düşünceleri kırmaya çalışıyoruz. Türk-Yunan Dostluğu Grubu olarak karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Sizleri de Yunanistan’a her zaman bekliyoruz” dedi.

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek ve Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Karakurt ise ziyaretin çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek Pavlidis’e teşekkür etti. Ayrıca Meclis Başkanı Karakurt Pavlidis’e Samsun’u tanıtan envanterlerin bulunduğu bir çanta hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: