Türk Zeytinyağına Belçika’dan Altın Madalya

Muğla’nın Milas ilçesinde ‘Menteşe-Som’ adıyla üretilen zeytinyağına Belçika merkezli İTQİ Enstitüsü’nden altın madalya verildi.Milas’a bağlı...

Muğla’nın Milas ilçesinde ‘Menteşe-Som’ adıyla üretilen zeytinyağına Belçika merkezli İTQİ Enstitüsü’nden altın madalya verildi.

Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük köyünde Ali Osman Menteşe’ye ait butik zeytinyağı sıkım tesisinde üretilen ‘Menteşe Som’ zeytinyağı Belçika merkezli International Taste & Quality Institue (Uluslar arası Tad ve Kalite Enstitüsü) tarafından üstün lezzet ödülü verilerek altın yıldız madalyası aldı.

Sitare-Ali Osman Menteşe çifti, ödüllerini Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen törenle aldı. Menteşe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret ederek, başarısı hakkında bilgi verdi. Menteşe, “Milas’ta üretilen zeytinyağının da üstün kaliteli bir yağ olduğunu, uluslar arası düzeyde belgelemek ve bizim buradaki üreticilerimize de örnek olup, onlara bu yolu açmak, Milas’ımızın yağı, usulüne uygun olarak üretildiğinde üstün kaliteli bir yağ olduğunu anlatabilmek, gösterebilmek için üretmesi lazım. Bunun ötesinde bu üretilen zeytinyağlarının birlik haline gelip, bir coğrafi tescil belgesini almamız lazım. Benim bütün gayem, Milas’ımızın adını bu şekilde, kanıtlamak, gösterebilmek ve bir yol açabilmek.” dedi.

Reklam
Reklam

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Diğer çiftçilerimizin bu çalışmaları örnek alarak kendilerini geliştirmeleri, hem kendilerinin hem ilçemizin adını daha fazla duyurmak için gayret göstermelerini özellikle bekliyoruz. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Ali Osman Menteşe’nin ürettiği Menteşe Som sızma zeytinyağı 2009’da yine Belçika merkezli Monde Selection kalite değerlendirme kuruluşunca gümüş madalyayla ödüllendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: