Türkan Şoray Gençlerle Buluştu

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin onur konuğu olan Türkan Şoray, Akdeniz Üniversitesi Hukuk...

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin onur konuğu olan Türkan Şoray, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda düzenlenen söyleşiye katıldı. Türkan Şoray'ı görmek için salonu dolduran gençler, kalabalık nedeniyle basamaklarda oturmak zorunda kaldı. Salona 'Türkan' tezahüratları ile giren Şoray'ı öğrenciler uzun süre ayakta alkışladı.

Gençlerle bu iletişimi ve sevgi bağını kurabilmenin kendisi için büyük mutluluk olduğunu ifade eden Şoray, “Sizlerden aldığım bu enerji belki ölene kadar daha çok hayata bağlanmama, sinema yapmama vesile oluyor. Bunu hak etmiş olabildim ise ne mutlu bana. Bütün yıllarım helal olsun. Hepinizi sarılıp öptüğümü kalbinizden, yanaklarınızdan öptüğümü bilin." dedi. Bu sözlerinin ardından salonda bulunan öğrencilerden Baran Türeli, Şoray'a, "Bütün arkadaşlar adına ben geleyim mi?" diye sordu. Şoray'ın bu teklifi kabul etmesi üzerine arka sıralardan sahneye güçlükle ulaşan Türeli, Türkan Şoray'a sarıldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Türkan Şoray, hayattaki bütün güçlüklerin sevgi ortamında aşılabileceğini söyledi. Salondaki enerjiden çok etkilendiğini belirten Şoray, sinema sanatının, insanları dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun aynı duyguda buluşturduğunu açıkladı. Oynadığı filmlerdeki bütün rollerin kendi sevgi dünyasını yansıttığını anlatan Şoray, “Sinema, sanat dalları içinde en çağdaş sanat dalı. Bir kere hayatı anlatıyor, gerçeği anlatıyor, bizi anlatıyor, bizi bize tanıtıyor. Kendimizi ifade etmemizi sağlıyor. Bir film hayatımızı değiştirebiliyor. O güne kadar farkında olmadığımız bir takım gerçekleri fark etmemizi sağlayabiliyor. En önemlisi empati yeteneğinizi geliştiriyor.” şeklinde konuştu. Bu sırada yine konuşma esnasında eğitim fakültesinden gelen bir öğrenci Şoray’a sarılmak üzere sahneye geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Türkan Şoray'ın 'Sultan' adıyla anılmasına dikkati çekerek, "Sultan ya doğuştan olunur ya da bazı kişiler, onların da çoğu politikacıdır, kendilerini sultan ilan ederler. Burada başka bir sultan var karşımızda, halkın sultanı, gönüllerin sultanı..." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz