Türkçe Dolu Bir Gün

Nazlı Ömer Çetin İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Türkçe Oyunları Haftası, konferans ve ödül töreniyle başladı.

Nazlı Ömer Çetin İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Türkçe Oyunları Haftası, konferans ve ödül töreniyle başladı.

21-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 'Türkçe Oyunları' nedeniyle, başta Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş ve birçok konuğun hazır bulunduğu program, Nazlı Ömer Çetin İlköğretim Okulu Müdiresi Saniye Beşe'nin açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında, Türkçe'nin bir dünya dili olduğunu ve herkesin Türkçeyi hassasiyetle koruması ve kullanması gerektiğini vurgulayan Beşe, okul olarak bu haftayı düzenlemelerinin altındaki sebebin Türkçe duyarlılığına ve sevgisine dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Saniye Beşe'nin konuşmasının ardından Kilis'in Türkçeye hizmet etmiş en büyük aydınlarından biri olan Muallim Rıfat Bilge adına verilen "Muallim Rıfat Bilge Türkçe Ödülü", Kilis'teki birçok sokak ve caddeye, Türkçeye kalemleriyle hizmet etmiş; şair, yazar ve eğitimci isimlerinin verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'a verildi.

7 Aralık Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirtaş da, Türkçe'nin tarihi serüvenini anlattığı konuşmasıyla programa renk kattı.

Etkinlik, kısa bir şiir-müzik dinletisi ve sözcük oyunuyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: