Türkçe Dünya Ile Dünya Niğde Ile Buluşuyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından tertiplenen Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağı da Niğde’de yapılacak. Sungurbey Koleji...

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından tertiplenen Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağı da Niğde’de yapılacak.

Sungurbey Koleji Müdürü Nihat Çelebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Destansı bir özveriyle çalışan eğitimcilerimizin, iş dünyasının değerli katkılarıyla hazırlanan ve bu yıl 11. sini kutlayacağımız Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın meyvelerini Tertip Heyeti olarak Niğde’de görmekten gurur duyuyoruz." dedi.

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçe öğrenen onbinlerce öğrenciden yaklaşık 15 bininin katıldığı olimpiyat elemelerinin uzun ve heyecanlı bir süreç olduğunu vurgulayan Çelebi, "Hazırlıkları Türkçe öğretmenlerinin gözetiminde sürdürülen aday adayı öğrenciler, olimpiyatlara katılabilmek için birbiriyle kıyasıya yarışıyorlar, çetin elemelere giriyorlar. Dünyada Birleşmiş Milletler'e kayıtlı 193 ülke bulunuyor ve 140 ülkede yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları için on binlerce yürek heyecanla çarpıyor. Haritada yerini göstermekte zorlanacağımız, belki de ismini bile bilemediğimiz ülkelerden gelen öğrenciler, bize bizim dilimizle seslenecek." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkçe Olimpiyatları'nın sadece yabancı dil öğrenen öğrencilerin öğrendikleri dilde maharetlerini sergiledikleri bir yarışma olmadığına dikkat çeken Çelebi, "Türkçe Olimpiyatları; Türk kültürünü tanıtmak, kültürel varlığımızı dünyaya açmaktır.
170 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek Kültür Şöleni, 11 Haziran günü saat 20.00’da Niğde Stadyum'unda başlayacak.
Bu büyük ve anlamlı organizasyonda bizlerden destek veren başta Niğde Valimize, Niğde Belediye Başkanımıza, Niğde Üniversitesi Rektörü'ne, İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Bor Belediye Başkanımıza, Çelikhan Termal Tesisleri yöneticilerine, Grand Hotel yöneticilerine, Nahita Otel yöneticilerine, değerli basın mensuplarına ve emeği geçen gönül eri arkadaşlarımıza ve değerli Niğde halkına teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: