Türkçe Konuşan Girişimciler GSO'yu Ziyaret Etti

TOBB'un 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye'ye gelen 25 ülkeden 40'a yakın girişimci, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

TOBB'un 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye'ye gelen 25 ülkeden 40'a yakın girişimci, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

GSO Başkanı Adil Konukoğlu, konuklarına Gaziantep'in ekonomik yapısıyla ilgili bilgi verdi. Gaziantep'in Anadolu'nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu ve kentteki sanayileşmenin çok eskilere dayandığını, sanayileşmenin kentin dört bir yanına yayıldığını anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"150 binin üzerinde çalışanımız var. İhracatımızın yüzde 97'sini sanayi ürünleri oluşturuyor. İhraç ettiğimiz ürünleri tekstil, gıda ve makine imalat sanayi olarak 3 ana başlık altında toplayabiliriz. 2023 yılında hedefimiz 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek. Sizlerin de desteğiyle dünyanın hiç bir gümrük kapısı kalmaksızın ihracat yapmak, ana hedefimiz. İnşallah bunu da el birliğiyle yapacağımız kanaatindeyim."

Reklam
Reklam

Heyet Başkanı Veli Kaya da gelişmelerin iyi gitmesine rağmen özellikle asgari ücret gibi bazı konularda Türkiye'nin geride olduğunu savundu.

Konukoğlu da Kaya'nın sözleri üzerine, Türkiye'nin 1923 yılından bu yana çok mesafe katettiğini vurguladı. 30 yıl önce Gaziantep'te çok az sayıda bilinen marka olmasına rağmen bugün en az 50 marka olduğunu ifade eden Konukoğlu, "Bu markalar her geçen gün çoğalıyor. Gaziantep olarak bugün dünya halı ihracatının yüzde 8'ini elimizde bulunduruyoruz. Dünya halı ticaretinin merkezi olma yolundayız. Halı sektöründe markalarımız ön plana çıkmaya başladı. Her şey adım adım" diye konuştu.

Konukoğlu, Gaziantep olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade ederek, "İster sizlerin, ister bizim, isterse de başka ülkede birlikte yatırım yapalım. Biz her konuya açığız. Tabii ki GSO Başkanı olarak benim gönlümde yatan aslan, sizleri Gaziantep'te yatırım yapmaya davet etmektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konuk ülke temsilcileri, GSO Başkanı Adil Konukoğlu'na yöresel hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Konukoğlu da ziyaret anısına Heyet Başkanı Veli Kaya'ya yöresel bakır işlemeli tabak hediye etti.

Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: