Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan 23 yerleşik yabancı, sertifika aldı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde 2 aylık Türkçe kursuna katılan yerleşik yabancılar sertifikalarını aldı....

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde 2 aylık Türkçe kursuna katılan yerleşik yabancılar sertifikalarını aldı. Side Belediyesi, 102 saat süren Türkçe kursu sonrası sertifika alan 23 yerleşik yabancı için tören düzenledi.

Side Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen belge törenine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Side Gençlik Merkezi Başkanı Fahriye Özdemir,Türkçe öğretmeni Hüseyin Torun ve kursiyerler katıldı. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Türkçe öğrenen yerleşik yabancılara Türkçe öğrenmede gösterdikleri gayret için tebrik etti. İnsanların dünyaya gelirken kardeşini seçme şansının olmadığını anlatan Bulgurlu, dost seçmesinin ise tamamen kendi elinde olduğunu söyledi. Manavgat ve dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de yerleşik yaşayan herkesi Türkiye'nin gönüllü kültür elçisi gördüklerini belirten Bulgurlu, kültür elçilerinin hepsini dost kabul ettiklerini kaydetti. Bulgurlu, "Manavgat'ımızda Türkçe öğrenme gayreti gösteren yerleşik yabancılara gösterdikleri gayrettin ötürü hepsini tebrik ediyorum. İnsanlar dost seçimini kendi yapar. Siz ülkemizde yaşamayı tercih ederek bize dost olduğunuz. Bizde sizi dost kabul ettik. " dedi.

Reklam
Reklam

Side'de yaşayan yerleşik yabancıların Türkçe öğrenmelerinden çok mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yerleşik yabancı bir Alman, İngiliz, Rus, Hollanda, Norveç, İsveç ve Danimarkalının kendi meramını daha rahat anlatacağını kaydetti. HEM ile birlikte açtıkları Türkçe kursunu 3 aşamalı yapacaklarını belirten Uçar, ilk kademe kursunda 23 kursiyerin belge almayı hak ettiğini söyledi. 3 ay sürecek olan ikinci aşama kursların yeni başladığını aktaran Uçar, ikinci aşama kursa ise 20 yerleşik yabancının Türkçe kursu gördüğünü kaydetti. Uçar, "Yerleşik yabancıların Türkçe öğrenme adına Side Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Yerleşik yabancıların Türkçe öğrenmelerine özel önem veriyoruz. Türkçe kurslarımız aralıksız sürecek. " diye konuştu.

Yerleşik yabancı Marie Susanne Cederqvist ile Ulrike Derow Seggewiss, Türkçe kursuna gönüllü geldiklerini ve ikinci ve üçüncü aşama kurslarına devam edeceklerini söyledi. Seggewiss, 4 yıldır Side'de yaşadığını meramını anlatacak kadar Türkçe bildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkçe öğretmeni Hüseyin Torun, Türkçe kursuna 16 farklı milletten yerleşik yabancının katıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz